Paikalliset

Nyt löytyy Suomestakin pääministeri, jonka lempibändi on Rage Against the Machine – Lily: "Bändin kappaleista löytyy kytkös poliittiseen ajatusmaailmaani", katso video

Rage Against the Machine on esiintynyt urallaan myös Suomessa. Kuvassa yhtyeen keulakuvat, kitaristi Tom Morello sekä räppäri Zack de la Rocha.

Juho Hämäläinen

Käsi ylös: monelleko tulee mieleen suomalainen pääministeri tai ylipäätään ministeri, joka mainitsee suosikkiyhtyeekseen Rage Against The Machinen?

Nyt sellainen löytyy. Sanna Marin valotti musiikkimakuaan Lilyn haastattelussa maaliskuussa 2015.

Tähän tapaan hän siitä tuolloin kertoi.

– Minulla ei ole yksittäistä voimabiisiä. Olen hard rockin, funkin ja vanhan hiphopin ystävä ja kuunnellut teinistä asti Rage Against the Machinea.

– RATM:in musiikki on varmasti osaltaan vaikuttanut myös siihen, että lähdin mukaan politiikkaan. Bändin kappaleista löytyy nimittäin kytkös poliittiseen ajatusmaailmaani: käsitys siitä, ettei maailma ole valmis ja että sen muuttaminen on meidän tehtävämme, Marin kertoo haastattelussa.

Vuonna 1991 perustettu Rage Against the Machine koetaan poliittisen rap metalin keulakuvayhtyeeksi. Leimallisia piirteitä yhtyeelle ovat laulaja ja räppäri Zack de la Rochan erittäin vasemmistolaiset tekstit sekä kitaristi Tom Morellon runsas efektien käyttö.

Yhtyeen alkuperäiskokoonpano piti pitkään hiljaiseloa muun muassa sisäisten erimielisyyksien takia: Zack de la Rocha koki, että muun kokoonpanon näkemykset edustivat niin voimakasta kaupallista ajattelua ettei se hänen pirtaansa sovi. Marraskuun alussa kerrottiin, että yhtye tekee paluun lavoille keväällä 2020.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat