Paikalliset

Ratinan K-kauppias lähti positiivisen ratikan odotuksen puhemieheksi – "Voimme katsoa eteenpäin ja taaksepäin, mutta vain edessäpäin oleviin asioihin voimme vaikuttaa"

Kauppias Marko Laaksosen mukaan ratikan tulo Hatanpää valtatielle parantaa myös yrittäjien toimintaedellytyksiä.

Petteri Mäkinen

Yrittäjiltä on odotettavissa positiivista asennetta, ratkaisukeskeistä suhtautumista haasteisiin ja vastuuta tiedonvälityksestä, kun ratikkatyöt Hatanpään valtatiellä alkavat.

– Ainakin omasta puolestani sen lupaan ja muiden puolesta teen kaikkeni, vakuuttaa K-Supermarket Ratinan kauppias Marko Laaksonen.

Laaksosen keväällä heittämän idean pohjalta Hatanpään valtatien ratikkatöiden ajaksi on kasattu Yhdessä olemme enemmän -viestintätiimi, jonka tavoitteena on välittää tietoa töiden etenemisestä ja ”sysätä yhteistä asenneilmapiiriä vielä positiivisempaan suuntaan”.

– Voimme katsoa eteenpäin ja taaksepäin, mutta vain edessäpäin oleviin asioihin voimme vaikuttaa. Näiden töiden tavoitteena on kuitenkin tehdä parempaa kaupunkia myös yrittäjille, muistuttaa Laaksonen.

 

Viestintätiimissä ovat taustalla Tampere Tunnetuksi ry, Raitiotieallianssi ja Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma.

Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtajan Riikka Töytärin mukaan päätavoite on se, että kansantajuinen tieto kulkee tehokkaasti katutöiden tekijöiltä yrittäjille, heidän työntekijöilleen ja liikkeiden asiakkaille.

– Tarkoituksena on, että tieto menee monia kanavia pitkin. Myös puskaradio otetaan käyttöön, sillä esimerkiksi taksikuskit ja parturikampaajat voivat viedä viestiä eteenpäin.

Töytärin mukaan tavoitteena on väistää tiedonkulun ongelmat, jotka johtivat negatiiviseen julkisuuskierteeseen Hämeenkadun töiden alkuvaiheessa.

Kauppias Laaksonen vetoaa, että remontti otettaisiin Hatanpään valtatien ympäristössä vastaan reippain mielin. Ratkaisukeskeisyys tarkoittaa muun muassa sitä, että haasteisiin haetaan ratkaisuja yhdessä, eikä tiedoteta ongelmista ensin jakamalla ne sosiaalisessa mediassa.

– Totta kai minullakin on pelko siitä, miten asiakkaat käyttäytyvät muuttuvassa tilanteessa. Luulen kuitenkin, että asiakkaat sitoutuvat tämän takia meihin enemmän, ja menemme yhdessä tämä yli.

 

Alueen yrittäjille on jo järjestetty infotilaisuuksia ja jaettu materiaalia katuremontin etenemisestä.

Laaksonen muistuttaa, että Raitioallianssilta on saatu selkeäsanainen lupaus siitä, että kaikki kulureitit pidetään auki katuremontista huolimatta. Tähän mennessä pidetyt tapaamiset ovat vakuuttaneet kauppiaan siitä, että lupaus otetaan vakavasti.

– Se auttaa, kun tietää, että niillä, jotka kadun avaavat, on kova halu hoitaa asiat hyvin. Meidän pitää pystyä keskittymään vain normaaliin liiketoimintaan, sanoo Laaksonen.

Raitiotien rakentamistyöt Hatanpään valtatiellä aloitetaan tammikuun 2020 alussa heti loppiaisen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hatanpään valtatien ratikkalinja aiheuttaa pikaisia muutoksia bussiliikenteeseen – Katso ne tästä28.11.2019 09.49
Ratikoiden tuloaikataulu Tampereelle varmistunut – Näin ratikat valtaavat reitin jo ensi vuonna29.11.2019 08.12
Ratikan 700 metrin jatkopätkästä tehtiin sopimus nykyisten tekijöiden kanssa – Sopimuksen arvo 21 miljoonaa euroa28.11.2019 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat