Paikalliset

Matkustaja pysähtyy Mansen Olympiaan! Egotripin Knipi rakastaa laulujen tekemistä: "On onnistunut luomaan jotain tyhjästä"

Knipi rikastaa Tampereen lauantain keikkailtaa entisestään.

Tero Ahonen

Egotripin kitaristina parhaiten tunnettu Knipi julkaisi ensimmäisen soololevynsä lokakuussa.

– Keikalla soi debyyttialbumini materiaalin lisäksi sellaisia mulle rakkaita lauluja, joita olen kirjoittanut, mutta jotka ovat päätyneet muiden esitettäviksi, Knipi avaa.

– Se, että tulen esittämään myös esimerkiksi Egotripille ja Anna Puulle tekemiäni lauluja, on tuskin kenellekään suuri yllätys. Mutta kappalevalinnat ja sovitukset eivät ole perinteisiä.

Vuonna 1993 perustettu Egotrippi on yksi Suomen ahkerimmista keikkakoneista. Nyt käynnistynyt Knipin sooloura ei merkitse bändin loppua, vaan taukoa yhtyeen työputken jälkeen.

– Soolouralla olen pääsemässä alkuun ja huomaan koko ajan olevani "itseni löytämisretkellä". Egotripin osalta palaamme varmasti yhteen, kun hetki on oikea, Knipi summaa.

Sitä ennen Knipi toteuttaa itseään laulaja-lauluntekijänä.

– Rakastan laulujen tekemistä ja sitä fiilistä, kun saa jotain valmiiksi. Sitä tunnetta, kun kokee, että on onnistunut luomaan jotain tyhjästä.

– Rakastan niitä hetkiä, kun levy on valmis, mutta kukaan ei ole vielä kuullut sitä ja se on vain minun. Kukaan ei ole päässyt esittämään mielipiteitään aiheesta, Knipi maalailee.

– Vuoria noustavaksi on sekä mulla että Egotripillä. Ei tässä todellakaan ole sellainen olo, että kaikki olisi jollain tapaa jo saavutettu.

Lauantaina Olympiassa koetaan, missä vaiheessa vaellustaan maestro bändeineen on. Knipin apuna lavalla ovat basisti Anssi Maasalo, kosketinsoittaja Jussi Liimatainen ja rumpali Ville Kela.

Knipi Olympiassa la 7.12.

knipi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat