Paikalliset

Hipposkorttelia jo nähtävillä – Valtion virastotalon purkukaava etenee

Havainnekuva Hipposkorttelista lounaasta katsottuna.

Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy

Asemakaavaehdotus Hippostalon eli entisen valtion virastotalon purkamiseksi ja valtaosin uusien opiskelija-asuntojen rakentamiseksi tontille on tuotu nähtäville.

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti asiasta tiistaina.

Muutos uudeksi Hipposkortteliksi tehdään kiinteistön omistavan TOAS:n aloitteesta. Raitiotiepysäkki sijoittuu aivan Hippostalon viereen Teiskontielle.

 

Uutta rakennusoikeutta on noin 10 000 kerrosneliömetriä muodostuvasta noin 36 000 kerrosneliömetristä. Tästä asumista noin 27 000 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa noin 540 uutta asukasta Kalevaan.

Valtaosa on opiskelija-asumista, mutta tontille rakennetaan myös muita asuntoja, liiketilaa ja toimistotilaa sekä noin 120 lapsen päiväkoti.

Hervannan valtaväylän ja Teiskontien suunnassa on yhtenäisempi talomuuri. Sekä autojen että polkupyörien vaatima pysäköintitila on pääsääntöisesti maan alla.

Tämä mahdollistaa laajan yhtenäisen piha-alueen suotuisaan ilmansuuntaan melulta suojattuina. Asuntojen avautumista melun suuntaan rajoitetaan kaavassa, samoin asumisen sijoittumista melun ja ilman laadun kannalta haastavimpiin paikkoihin.

 

Kaavalla pyritään luomaan kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ratkaisu, joka huomioi sijainnin kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla sekä Kalevan valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön välittömässä läheisyydessä. Kaavaan liittyy rakentamistapaohje.

Palautteen jälkeen kaavaehdotukseen tarkennettiin kaavamääräyksiä ja rakennustapaohjetta. Lisäksi tutkittiin myös vaihtoehtoa, jossa nykyinen virastotalo säilyisi osana uutta rakennetta, ja selvitettiin sen vaikutukset.

Kaavaehdotus tulee yhdyskuntalautakunnan käsittelyyn nähtävillä olon jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Nyt me ei saataisi Hipposta mitenkään" – Enää Suomen ehkä rumimman rakennuksen ostaminen ei olisi Toasille mahdollista, myöntää toimitusjohtaja7.11.2019 07.00
TOAS rakennettaa Hippostalolle korvaajan allianssimallilla – "Tavoitteena on eloisa kortteli"1.11.2019 12.00
Ratikka ja rakennusoikeus helpottavat Hippostalon kauppaa10.5.2014 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat