Paikalliset

Suuri vuokra- ja aso-yhtiö muuttuu savuttomaksi – Kaikkien uusien asukkaiden sitouduttava olemaan polttamatta pihallakaan, nykyiset saavat polttaa

Leena Koivisto

Valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja TA-Yhtiöt muuttaa kiinteistönsä vähitellen savuttomiksi.

Vuoden 2019 alusta alkaen kaikissa yhtiön asumisoikeussopimuksissa on ollut ehto, jossa asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kaikissa kiinteistön sisä- ja ulkotiloissa.

Vuoden 2020 alusta alkaen sama ehto tulee myös kaikkiin uusiin vuokrasopimuksiin.

TA-Yhtiöiden uudiskohteissa savuttomuuteen on siirrytty jo aiemmin.

– Olemme saaneet asumisoikeusasukkailtamme lähes yksinomaan positiivista palautetta parveketupakoinnin kieltämisestä. Asukkaat kiittelevät sitä, että mahdollistamme terveellisemmän elinympäristön. Samaan aikaan vuokra-asukkaamme ovat kyselleet, milloin tupakointia rajoittava ehto tulee vuokrasopimuksiin. Nyt vastaamme asukkaidemme palautteeseen ja otamme seuraavan askeleen kohti savutonta asumista, kertoo TA-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Jouni Linnavuori yhtiön tiedotteessa.

Uuden ehdon mukaan asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta koko kiinteistössä, parvekkeilla, terasseilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa. Tupakointi on sallittu ainoastaan mahdollisella erikseen osoitetulla tupakointipaikalla.

Tupakointikielto koskee asukkaan lisäksi hänen perheenjäseniään sekä vieraita. Tupakointikielto ei koske muiden kiinteistönomistajien kanssa yhteisesti omistettuja alueita ja tiloja, kuten kansipihoja ja pysäköintialueita, ellei sen soveltamisesta ole päätetty yhdessä muiden alueen omistajien kanssa.

Uusi savuttomuusehto ei vaikuta voimassaoleviin sopimuksiin, ja talot muuttuvat savuttomiksi asukkaiden vaihtumisen myötä.

– Tavoitteenamme on, että kaikki kohteemme muuttuvat vähitellen savuttomiksi, Linnavuori toteaa.

TA-Yhtiöiden uudiskohteissa on myös siirrytty savuttomuuteen. Kaikki maaliskuun 2018 jälkeen myyntiin tulleet uudet asumisoikeus- ja vuokrakohteet ovat heti valmistuttuaan täysin savuttomia. Savuttomia kohteita on valmiina jo 22 ja tällä hetkellä rakenteilla on 20 savutonta uudiskohdetta 12 eri paikkakunnalla. Vuoden 2020 lopussa TA-Yhtiöillä on jo yli 2 500 asuntoa savuttomissa kiinteistöissä.

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja, jolla on omistuksessaan tällä hetkellä noin 17 000 asuntoa. TA-Yhtiöiden asunnot ovat pääosin asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Yhtiö on toteuttanut viime vuosina vuosittain noin 1 000 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin.

Espoon päätoimipisteen lisäksi TA-Yhtiöillä on toimipisteet Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Kittilässä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Parveketupakoinnin kieltäminen ei kiinnosta taloyhtiöitä – "Odotimme ryntäystä" 11.4.2017 12.13
Aloite: Tupakointi kiellettävä Tampereen uimarannoilla23.10.2019 09.14
Parveketupakointikieltoa voi hakea tammikuussa – "Tupakoitsijan vuokrasopimus voidaan jopa purkaa tai huoneisto ottaa hallintaan"27.10.2016 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat