Paikalliset

Syyttäjä vaatii kolmelle ehdottomia vankeustuomioita pahoinpitelystä Tampereella – Aseistuksena käytettiin puukkoa ja teleskooppipatukkaa

Aku Isotalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on viikolla käsitellyt lokakuulle 2018 ajoittuvaa välienselvittelyä, josta kolmelle syytetylle vaaditaan ehdottomia vankeusrangaistuksia. Yksi syytetyistä oli tapahtuma-aikaan ehdollisen vankeuden koeajalla. Neljännelle syytetylle vankeutta vaaditaan ehdollisena.

Tampereella sattuneen nujakan uhreina oli kaksi nuorta miestä. Mainittu nelikko oli kihlakunnansyyttäjä Antti Virtasen mukaan yhteistuumin käynyt heidän kimppuunsa. Yksi tekijöistä oli uhannut toista uhria ottamalla puukon esiin, ja lähestynyt sen terä edellä.

Varsinaisessa pahoinpitelyssä oli syyttäjän mukaan käytetty teleskooppipatukkaa sekä myös mainittua puukkoa, jolla yksi syytetyistä oli viiltänyt toista uhria puukolla kämmenselkään. Tämän yhteydessä syytetty oli esittänyt uhrilleen useampia tappouhkauksia.

Yksi syytetyistä oli potkinut uhreja, ja toinen syytetty taas oli potkinut uhriaan vartaloon sekä repinyt tätä hiuksista. Uhrille oli aiheutunut ruhjevammoja, mustelmia sekä kipua. Syyttäjän mukaan tekoja on kokonaisuutena pidettävänä törkeänä muun muassa siksi että toteutetussa väkivallassa on käytetty apuna teräasetta. Tilanteesta on todistusaineistona muun muassa valvontakameratallenteita.

Yksi syytetyistä vastaa myös syytteeseen haitanteosta virkamiehelle. Syytteen mukaan hän on yrittänyt estää tai vaikeuttaa itsensä kiinniottoa yrittämällä irtautua poliisien hallintaotteesta. Lopulta syytetty on jouduttu viemään maahan, jotta tilanne rauhoittuu.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!12.5.2018 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat