Paikalliset

Mikko Alatalo ja Mansesteri antoivat Lauri Lylylle kultalevyn – Katso video niin tiedät samalla mikä on Alatalon striimatuin laulu

Mikko Alatalo ja räpryhmä Mansesteri luovuttivat kultalevyn pormestari Lauri Lylylle.

Pekka Ruissalo

Ei tainnut räpryhmä Mansesteri tai sen paremmin kansantaiteilija Mikko Alatalokaan tietää, mitä on luvassa kun asianosaiset laittoivat pari vuotta sitten hynttyyt yhteen ja tekivät yhdessä kappaleen Tampere II.

Vahvasti mansehenkinen kappale yhdistää Mansesterin räpit ja Alatalon laulamat kertosäkeet, ja loppu on ollut historiaa: kappaletta on nyt striimattu Spotify-verkkopalvelussa yli kaksi miljoonaa kertaa. Samalla yhtye on myös huomannut, ettei kappale puhuttele ainoastaan tamperelaisia.

 

– Olimme taannoin pohjoisemmassa Suomessa kiertueella. Mikkelissä joku tuli kesken keikan nykimään lahkeesta, että koska tulee se Tampere-kappale. Taisi olla Kemissä kun ryhmä teinejä tuli keikan jälkeen jutulle: he kertoivat kuulleensa kappaleen ja tulleensa siihen lopputulokseen, että haluavat muuttaa Tampereelle ensi tilassa, kommentoi Iiro "Inde" Lehtonen.

Mansesterin MC Mane eli Markus Savolainen kertoo, että yhteistyö nimenomaan Mikko Alatalon kanssa oli kappaleen osalta itsestäänselvä ratkaisu.

– Tampere, tamperelaisuus... se oli selvä juttu, että Mikko mukaan ja olemme onnellisia, että Mikko lähti mukaan, Savolainen kommentoi.

Niin tamperelaiseksi Alatalo nykyään koetaan, että nuorempi yleisö ei aina muista että miehen kotipaikka on toisaalla.

– Kun tuonne Ii-Kiiminki -akselille lähtee soittamaan, niin kyllä siellä muistutetaan aina että Mikko, älä unohda juuriasi, muun muassa Kiiminkijoen tulvat lauluksi asti kirjoittanut Alatalo huomauttaa.

Pormestari Lauri Lyly (sd.) sai kahden miljoonan striimauksen kunniaksi kultalevyn. Hän oli asiasta mielissään.

– Kyllä tätä Raatihuonetta voisi tällaiseen meininkiin hyödyntää jatkossakin, Lyly vihjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mansesteri julkaisi uuden Tappara-biisin – Katso video16.3.2018 08.50
Tampere, Manse, Nääsville, Mansesteri!31.1.2017 18.00
Kukkaisviikot käyntiin railakkaasti: Mansesteri sai lavalle vieraakseen tamperelaismuusikoiden raskaan sarjan27.7.2016 11.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat