Paikalliset

Kaupunki myy Ranta-Tampellasta kaksi tonttia 2,8 miljoonalla – Tulossa asuntoja opiskelijoille ja sosiaaliseen asumuseen

Ranta-Tampellassa työt etenevät

Marjo Rämö/Tamperelaisen arkisto

Tampereen kaupunki myy kaksi tonttia Ranta-Tampellasta 1,4 miljoonan euron hintaa per tontti. Toisen ostaa Tampereen opiskelija-asuntosäätiö sr (Toas) ja toisen Setlementtiasunnot Oy. Asunto- ja kiinteistölautakunta päätti kaupasta keskiviikkona.

– Kumpikin tonttikauppa tukee kaupungin tavoitetta tuottaa monimuotoista asumista kaikkialle kaupunkiin. Ranta-Tampellan uusi alue Näsijärven rannalla tarjoaa erinomaisen ja uudenlaisen sijainnin niin opiskelijoille kuin sosiaaliselle asumiselle, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.) kaupungin tiedotteessa.

Toasille myytävän tontin pinta-ala on 1100 neliömetriä ja asuinrakennusoikeutta on 3500 kerrosneliömetriä. Tontille rakennetaan opiskelija-asuntoja valtion pitkällä korkotuella. Kauppahinta perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) vahvistamaan 400 euron kerrosneliömetrihintaan. Tontille ei saa rakentaa muuta kuin valtion tukemaa vuokra-asuntotuotantoa.

Setlementtiasunnot Oy:lle myytävän tontin pinta-ala on 987 neliötä ja asuinrakennusoikeutta on 3500 kerrosneliömetriä. Setlementtiasunnot tarjoavat kohtuuhintaista asumista, tontille on tarkoitus toteuttaa vuokra-asuntotuotantoa valtion pitkällä korkotuella. Tontille ei saa rakentaa muuta kuin valtion tukemaa vuokra-asuntotuotantoa.

Mikäli Toasin tai Setlementtiasunnot Oy:n ostamille tonteille rakennetaan jotakin muuta, on ostaja velvollinen maksamaan kaupungille käyvän markkinahinnan ja Aran vahvistaman kerrosneliömetrihinnan välisen erotuksen eli noin 1,9 miljoonaa euroa.

Ranta-Tampellan kummankin asuntotontin myyntitulot on huomioitu kaupungin vuoden 2019 talousarviossa osana asunto- ja kiinteistölautakunnan toimintatulotavoitetta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat