Paikalliset

Terhi Kiemunki haastoi entisen puolueensa käräjille – Päivän Lehti: "Muutaman tonnin kipurahan laitoin"

Näin lämpimästi Terhi Kiemunki onnitteli vuonna 2017 Perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittua Jussi Halla-ahoa. Nyt Kiemunki on haastanut entisen puolueensa oikeuteen.

Timo-Olavi Jalkanen

Perussuomalaisista vuonna 2017 erotettu ja heinäkuussa 2019 puolueensa valtuustoryhmästä lähtöpassit saanut tamperelainen Terhi Kiemunki on haastanut entisen puolueensa oikeuteen.

Asiasta kertoo Päivän Lehti.

Erottamisen syynä oli se, että Kiemungin väitettiin osallistuneen äärioikeiston kesäleirille. Kiemungin mukaan valtuustoryhmästä erottaminen tapahtui laittomasti.

– Erottajana oli konklaavi, joka ei ollut sääntöjen mukainen. Pöytäkirjan mukaan siellä oli kahdeksan äänioikeutettua. Kuitenkin äänestystulos oli 7–3, eli yhteensä kymmenen, Kiemunki kommentoi Päivän Lehdelle.

Kiemungilla on myös vahingonkorvausvaatimus.

– Kyllä minä sinne muutaman tonnin kipurahan laitoin.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva (ps.) kertoo kuulevansa asiasta ensimmäistä kertaa Päivän Lehden toimittajalta.

– Olen erittäin yllättynyt asioiden saamasta käänteestä. Tutustutaan asiaan ja toimitaan sen mukaisesti. Varmasti ollaan yhteydessä lainopilliseen apuun ja katsotaan, miten edetään.

Terhi Kiemunki oli aikoinaan Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja sekä kansanedustaja Lea Mäkipään eduskunta-avustaja.

Kiemunki muistetaan viime vuosilta monista julkisuutta saaneista kohuista: muun muassa keväältä 2016, jolloin hän käsitteli muslimilasten virpomista sosiaalisessa mediassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat