Paikalliset

Maria Ohisalo: "Seuraava vuosikymmen tulee olemaan vihreä koko Euroopassa"

Maria Ohisalo.

Paula Pohjamo

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo puhui Euroopan vihreiden puolueiden kokouksessa Tampereella odotetusti ilmastonmuutoksen. Hänen mielestään ilmastonmuutos on pyrittävä torjumaan inhimillisesti.

– Hyvinvointivaltion säilyttäminen ja ilmastokriisin pysäyttäminen eivät ole keskenään ristiriitaisia tavoitteita. Ne kulkevat käsi kädessä. Jos pienituloisen lompakko kevenee autoilun kustannusten kasvaessa, sosiaaliset etuudet kompensoivat sen hänelle. Jos työntekijä menettää työpaikan, on hänelle löydyttävä koulutusta ja uusi työpaikka vihreällä talouspolitiikalla, sanoi Ohisalo kokouksessa.

Hän myös huomautti, että vihreiden puolueiden otettua vaalivoittoja ympäri Eurooppaa, myös niiden vastuu päätöksistä on kasvanut.

– Vihreät saivat vaalivoiton europarlamenttivaaleissa. Puolassa, Sveitsissä ja Saksassa vihreät ovat saavuttaneet historiallista menestystä, ja Suomessa nousimme hallitukseen kolmella ministerillä. Vihreästä aallosta tuli totta. En liioittele lainkaan kun ennustan, että seuraava vuosikymmen tulee olemaan vihreä koko Euroopassa. Vihreille ratkaisuille on tarvetta nyt enemmän kuin koskaan, sillä yhteiskuntamme on muututtava, tiivisti Ohisalo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat