Paikalliset

Topi-koira on somejulkkis, jolla on yli 120 000 seuraajaa, toiminimi ja yhteistyökumppani – "Kun Topi oli ollut kipeänä niin yksittäinen kuva sai 16 000 tykkäystä"

Nina Linstedtin mukaan ilmeikkäästä Topista on helppo ottaa hauskoja kuvia.

Joonas Alanne

Topi on neljä ja puolivuotias saksanpaimenkoira, joka tykkää leikeistä, rapsutuksista ja makkarasta. Sillä on myös yli 120 000 seuraajaa Instagramissa, yhteistyökumppanuus Mustin & Mirrin kanssa sekä oma toiminimi.

Miten tässä näin pääsi käymään? Topin omistaja Nina Lindstedt sanoo, että koiran Instagram-tili perustettiin, kun hän ei enää jaksanut työstää fyysisiä valokuva-albumeja.

– Instagramiin oli helppo tallettaa muistoja koirasta. Ei silloin ollut ajatusta tai tavoitettakaan, että tämä lähtisi näin kasvamaan, sanoo omistaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I was rewarded with a nice stroll outside. Just me & mom #levitopi

Henkilön TOPI (@topi_the_dog) jakama julkaisu

Topi The Dog -tili perustettiin vuonna 2015. Se lähti liikkeelle Lindstedtin mukaan tasaisesti. Alussa 20–100 seuraajakin oli paljon, mutta kun tuhannen rajapyykki ylittyi, tilin kasvu kiihtyi.

Onnistuneita päivityksiä alettiin liittää kansainvälisiin julkaisuihin, jotka aiheuttivat piikkejä tykkäyksiin ja seuraajamääriin.

– Siellä on tiettyjä videoklippejä tai kuvia, jotka on nostettu ulkomaisille koirasivuille. Mitään superviraaleja julkaisuja Topilla ei ole ollut, mutta parhaalla videoklipillä on noin puoli miljoonaa katselua.

Tilin idea on pysynyt alusta alkaen samana. Tarkoituksena on päivittäin dokumentoida Topi-koiran elämää, tekemisiä ja hauskoja ilmeitä. Yleensä Topin päiväkirjamaiset julkaisut keräävät noin 3000-4000 tykkäystä.

– Viime viikolla oli hauska huomata, että kun Topi oli ollut kipeänä niin yksittäinen kuva sai 16 000 tykkäystä. Se tarina kosketti ihmisiä ja siihen tuli paljon kommentteja. On paljon seuraajia, jotka lukevat aktiivisesti Topin kuulumisista ja elävät niissä mukana.

Koira on jo tottunut kameraan. Lindstedt uskoo, että Topin näkövinkkelistä kyse on yhteisestä harrastamisesta, leikeistä, tempuista ja niiden tallentamisesta.

– En oikein tykkää poseerauskuvista. Topi tekee sisällön tuottamisen helpoksi, koska se osaa itse asettua sopiviin asentoihin ja olla maltillisesti paikallaan. Se varmaan johtuu siitä, että koira oli vasta kolmen kuukauden ikäinen, kun aloin pitää sitä IG:tä. Yleisesti ottaen ne kuvat ovat sellaisia arjen räpsäisyjä.

Yhteistyökuvioiden myötä tilille on päätynyt myös tuotetumpaakin sisältöä, joita varten on järjestetty kuvauksia. Näissäkin mennään hyvin pitkälle koiran ehdoilla.

– Muutaman tunnin se saattaa jaksaa siinä touhuta. Kuvausryhmä on ollut sitä mieltä, että koiran kanssa on helppo tehdä juttuja, koska se osaa esiintyä luontevasti ja hellyyttävästi kameran edessä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mom get away, I must see my frisbee!

Henkilön TOPI (@topi_the_dog) jakama julkaisu

Palkitsevimpina asioina Topin Instagram-tilin ylläpitämisessä Lindstedt pitää yhdessäoloa. Toisinaan hän on joutunut isompia projekteja varten ottamaan vapaata töistä, mikä taas tarkoittaa sitä, että hän saa touhuta hauvansa kanssa koko päivän.

Kuvien kautta hän on myös tutustunut uusiin ihmisiin.

– Topi on saanut sitä kautta uusia koirakavereita ja minä taas samanhenkisiä ihmiskavereita. On hienoa, että on olemassa tällainen virtuaalinen yhteisö, jossa kaikki tukevat toisiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Instagram-kuvalla voi voittaa nollapäästöisen minimökin piirustukset itselleen – Voittajan on järjestettävä materiaalit ja rakentaminen itse30.10.2019 19.25
Tiia, 19, uskaltaa poseerata ilman meikkiä – näyttävä nainen lyttää Instagramin "feikit"11.9.2019 21.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat