Paikalliset

Länsilinjat palkkaa ensi vuonna 50 uutta bussikuskia – "Kuuden kuukauden koulutuksen jälkeen hyväpalkkaiseen ja varmaan työhön"

Matias Mäkiranta

Tamperelainen liikennöitsijä Länsilinjat Oy palkkaa ensi vuonna 50 uutta linja-autonkuljettajaa.

Lähinnä kaupunkiliikenteeseen lisää kuljettajia tarvitseva Länsilinjat palkkaa merkittävän osan uusista kuljettajista ilmaisen koulutuksen kautta.

– Tampere ja Tampereen seutu kasvavat. Asukasmäärän kasvu ja huoli ympäristöstä on yhtälö, joka vahvistaa joukkoliikennettä. Se on hyvä uutinen myös alalle haluaville, joilla on nyt mahdollisuus päästä kuuden kuukauden koulutuksen jälkeen hyväpalkkaiseen ja varmaan työhön, kertoo Länsilinjojen toimitusjohtaja Terhi Penttilä.

Tammikuussa alkava koulutus on kaksivaiheinen: ensin kuljettajaksi haluavat opiskelevat virallisen ammattipätevyyden ja sen jälkeen ammatillisen tutkinnon. Ammattipätevyys opiskellaan TAKK:ssa eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa.

Kuuden kuukauden kurssi sisältää tarvittavien ajokorttien suorittamisen, asiakaspalvelua ja rahastusta sekä parin kuukauden työssäoppimisjakson. Työssäoppimisjakson jälkeen opiskelija työllistyy oppisopimuksella Länsilinjoille ja suorittaa vuoden aikana työn ohessa ammatillisen tutkinnon.

Ensimmäinen kurssi Rekrytoiva Linja-autonkuljettajan koulutus / Länsilinjat Oy pidetään TAKK:ssa 7.1.–26.6. Opiskelijalta edellytetään vähintään 21 vuoden ikää, B-ajokorttia, tehtävään riittävää terveyttä ja asiakaspalveluun tarvittavaa suomen kielen taitoa. Koulutukseen toivotaan eri-ikäisiä miehiä ja naisia, ammatinvaihtajia ja nuoria, maahanmuuttajia ja työttömyysuhan alla olevia eli monenlaisia hakijoita.

Haku kurssille on jo alkanut TAKK:n verkkosivuilla (www.takk.fi) ja se päättyy 8. joulukuuta. Rekrytoinnista nyt ja kevään myöhemmistä vastaavista koulutuksista saa lisätietoa ja niihin voi ilmoittautua myös Länsilinjojen verkkosivujen kautta, https://lansilinjat.fi/koulutus/

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Bussikuski Marjo kumoaa yleisen harhaluulon – ”Katuvalot eivät auta näkymistä juurikaan”23.10.2018 08.59
Miksi suomalainen bussikuski ei kaveeraa maahanmuuttajan kanssa? Väitös selittää nihkeää tulosta12.6.2017 06.15
Nyt rekrytointi onnistui! – Tampereelle on onnistuttu palkkaamaan lisää sosiaalityöntekijöitä lastensuojeluun11.8.2019 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat