Paikalliset

"Otetaan mieluummin kannabista kuin kaljaa" – YLE: Tampereen huumetilanne päätyi ajankohtaisohjelman kärkiaiheeksi, mitä mieltä sinä olet huumausaineiden käytön dekriminalisoinnista?

Kannabista käyttävät Tampereella yhä nuoremmat, kertoi poliisi maanantain A-Studiossa. Vihreät haluaisivat luopua huumeiden käytön rangaistavuudesta, ja tarjoaisivat käyttäjille hoitoa rangaistuksien sijaan.

Johanna Erjonsalo/ESM:n arkisto

Huumausaineiden käyttö Tampereella nousi maanantai-iltana A-Studion kärkiaiheeksi. A-Studio huomioi, että vuoden 2018 aikana neljä ammattikouluopiskelijaa oli kuollut huumeiden käytön seurauksena Tampereella.

– Siis sehän on ihan totta, että yhä nuoremmat käyttää yhä kovempia aineita. Jopa yläasteikäiset käyttävät kannabista, ekstaasia tai amfetamiinia ja jopa myyvät niitä, kommentoi Sisä-Suomen poliisin vanhempi konstaapeli Ville Kyllönen ohjelmassa.

Poliisi on ohjelman mukaan arvioinut, että Tampereella on 5 000 huumeiden käyttäjää.

– On yhä enenevässä määrin mukana alle 18-vuotiaita, ja valitettavasti myös alle 15-vuotiaita, kommentoi rikosylikomisario Jari Kinnunen ohjelmassa.

– Sanotaan, että kannabista saa helpommin kuin alkoholia, kommentoi yksi ohjelman haastattelemista tamperelaisista nuorista.

 

Ohjelman voit katsoa kokonaisuudessaan tästä linkistä.

 

Varsinaisessa studiokeskustelussa nähtiin myös yksi tamperelainen, eduskunnan nuorin kansanedustaja, Vihreiden Iiris Suomela. Suomela on puolueensa tavoin ajamassa huumausaineiden dekriminalisointia, toisin sanoen sitä ettei huumeiden käytöstä poistetaan rangaistavuus kokonaan.

– Rikoslaissa huumausaineeksi määriteltyjen laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta tai kannabiksen pienten määrien kasvatuksesta omaan käyttöön ei pidä rangaista, linjataan vihreiden nykyisessä poliittisessa tavoiteohjelmassa vuosille 2019-2023.

Suomelan kanssa keskustelemassa ollut perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen tyrmäsi ehdotukset. Hänen mukaansa "se kuulostaa suoraan sanoen aivan umpihullulta".

 

Suomelan Twitter-syötteen yhteydessä kirjoitetut kommentit ja niistä kirvonnut keskustelu on luettavissa tämän kommentin yhteydestä.

 

Pitäisikö huumeiden käytöstä poistaa Vihreiden mallin mukaisesti kaikenlainen rangaistavuus?

Pitäisi.
82% (657 ääntä)
Ei pitäisi.
18% (149 ääntä)
Ääniä yhteensä: 806

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kannabispsykoosi vei Pekalta pojan – Amfetamiinin karistaneen ex-vangin mielestä Tampereen päihdehoito kaipaisi parantamista18.9.2019 07.00
Kannabista, amfetamiinia, ekstaasia... – kymmenet festarikävijät kärähtivät huumeista Provinssissa1.7.2019 14.01
Poliisi epäilee: Kannabisöljyn kokkailu teki karua jälkeä keittiön hellalle ja katolle – katso kuvat1.8.2019 13.26
Kannabista myyvä Valtteri, 28, hämmästelee työttömien kohtelua – HS: ”Köyhät usutetaan toisiaan vastaan”13.11.2017 08.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat