Paikalliset

Tampere investoi ensi vuonna yli 200 miljoonalla – Katso top-lista täältä

Johanna Erjonsalo

Tampereen kaupungin ja liikelaitosten yhteenlasketut ulkoiset nettoinvestointimenot ovat ensi vuonna 200,2 miljoonaa euroa.

Talonrakennusinvestoinneissa on uudis- ja lisärakennusten osuus 39 miljoonaa euroa ja korjaushankkeiden osuus 31 miljoonaa euroa. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen talonrakennusinvestoinnit ovat yhteensä 39 miljoonaa euroa.

– Haluamme rakentaa lapsille turvalliset, terveelliset ja laadukkaat oppimisympäristöt, pormestari Lauri Lyly (sd.) sanoo.

Vuonna 2020 suurimmat kaupungin investointimenot ovat asunto- ja kiinteistölautakunnan noin 70 miljoonan euron talonrakennusinvestoinnit, yhdyskuntalautakunnan 46 miljoonan euron perusinvestoinnit ja Tampereen Vesi Liikelaitoksen 26 miljoonan euron investoinnit.

Yhdyskuntalautakunnan budjetin investoinnit kohdistuvat pääosin uudisrakentamiseen, katujen ja jalankulku- ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseen sekä raitiotien rinnakkaishankkeiden toteutukseen.

Raitiotien kehitysohjelman painopisteitä ovat osan 2 rakentamispäätökseen tähtäävä suunnittelu, jatkolinjojen seudullinen yleissuunnittelu ja osan 1 käyttöönoton tukeminen. Tavoitteena on, että valtuustolla on päätöksentekovalmius osan 2 rakentamisesta lokakuussa 2020.

Viiden tähden keskustan ja Hiedanrannan kehitysohjelmien investointeihin on budjetoitu yhteensä lähes 22 miljoonaa euroa. Hiedanrannan kehitysohjelman investoinnit kohdistuvat vuonna 2020 vesistötäyttöön, pilaantuneen maan puhdistamiseen ja rakennusten perusparannukseen. Merkittävimmät suunnittelukohteet ovat alueen ensimmäiset asemakaavat valmistuneen yleissuunnitelman pohjalta.

Suurimmat talonrakennushankkeet vuoden 2020 talousarviossa

1) Koukkuniemen Männistö-rakennus 8,25 miljoonaa euroa

2) Olkahiston koulu ja päiväkoti 6,5 miljoonaa euroa

3) Pellervon päiväkoti ja koulu 5,815 miljoonaa euroa

4) Mustametsän päiväkoti ja neuvola 4,12 miljoonaa euroa

5) Hervannan uimahallin allasosasto 3,5 miljoonaa euroa

6) Lielahden päiväkoti 3,43 miljoonaa euroa

7) Hiedanrannan rakennusten perusparannus 3,1 miljoonaa euroa

8) Kaupin urheilupuisto 2,699 miljoonaa euroa

9) Hippoksen päiväkoti 2,59 miljoonaa euroa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat