Paikalliset

Vihreiltä nyökytys budjettiesitykselle – "Veronkorostus perusteltua"

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Olga Haapa-aho.

Riina Haapala

Vihreä valtuustoryhmä kannattaa tänään esitellyn pormestarin talousarvioesityksen linjauksia.

Erityisesti vihreät ovat mielissään ilmastobudjetista, joka auttaa vihreiden mukaan seuraamaan hiilineutraaliuden eteen tehtyjä toimenpiteitä ja arvioimaan niiden riittävyyttä kaikissa kaupungin yksiköissä.

Myös veroprosentin korottamista pidetään perusteltuna.

– On tärkeää, että samalla jatketaan toimenpiteitä kaupungin taloustilanteen parantamiseksi. Muun muassa ennaltaehkäisevien palvelujen vahvistaminen, elinkeinoelämän edistäminen ja tilojen käytön tehostaminen ovat tärkeitä toimia, todetaan vihreän valtuustoryhmän tiedotteessa.

– Olemme tyytyväisiä, että esityksessä on mukana köyhyystyöryhmän esittämä lisärahoitus Huoltsun aukioloaikoihin ja lasten ja nuorten harrastustoimintaan, kommentoi vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Olga Haapa-aho tiedotteessa.

Vihreät näkevät myös koulutuksen laadun ja tasa-arvon edistämisen tärkeänä painopisteenä.

– Esityksessä lisätään henkilöstöä erityistä tukea tarvitseviin kouluihin. Tämä on loistava keino edistää asuinalueiden välistä tasa-arvoa! iloitsee varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio ryhmän tiedoteessa.

Vihreät ovat tyytyväisiä, että kaupunkipyörät saadaan nyt myös Tampereelle.

– Se on tärkeä askel kaupunkilaisten kestävän ja sujuvan liikkumisen eteen. Pyöräilyn edistäminen on tärkeää myös ilmastonmuutoksen hillinnän ja terveyden edistämisen kannalta, tiivistää varapuheenjohtaja Juhana Suoniemi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat