Paikalliset

TTT julkisti kevään kuusi ensi-iltaa – "Kansa ei ole yksi ja jakamaton..."

TTT:n teatterinjohtaja Otso Kautto

Petteri Mäkinen

Tampereen Työväen Teatteri esitteli kevään 2020 ohjelmistonsa. Luvassa on peräti kuusi ensi-iltaa, joista kaksi on kantaesityksiä.

Ludvig Holbergin kansankomedia Jeppe Niilonpoika saa ensi-iltansa 25.1. Suurella näyttämöllä. Ohjaus ja sovitus on Akse Petterssonin, jonka ohjaus Kaspar Hauser on nimetty sukupolvikokemukseksi.

David Mamet'in #metoo -aihetta käsittelevä Karvas pala (Bitter Wheat) tulee Eino Salmelaisen näyttämölle 21.1. Pohjoismaisen kantaesityksen ohjaa Milko Lehto.

Seela Sella on Hitler uutuusnäytelmässä Hitler ja Blondi, vastanäyttelijänään Verneri Lilja. Näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus on Michael Baranin ja kantaesitys 19.2. TTT:ssä ja syksyllä 2020 Kansallisteatterissa.

Teatteri Takomossa syyskuussa ensi-iltansa saanut yhteistuotanto Ruusuruoska tulee TTT:n Kellariteatteriin helmikuussa, ohjaus on Esa Kirkkopellon.

Suomen Kansallisteatterin kanssa aloitettavan yhteistyön lisäksi TTT syventää oppilaitosyhteistyötään ja antaa Suuren näyttämön nuorien kykyjen käyttöön.

Tulossa on kaksi musikaalia, jotka tuotetaan oppilaitosyhteistyönä. Rakastettu Dingo-nuorisomusikaali Nahkatakkinen tyttö esitetään viisi kertaa tammikuussa Tampereen Yhteiskoulun lukion 125-vuotisjuhlanäytäntönä.

Toukokuussa näyttämön valtaa Tampereen Musiikkiluokkien 45-vuotisjuhlanäytäntö seikkailumusikaali Peter Pan.

– Me tuomme näyttämölle sekä lumoavaa yhteiskunnallista teatteritaidetta että monipuolista kansainvälisen tason kansanteatteria, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto.

– Kansa ei ole yksi ja jakamaton, joten ohjelmistommekin on moninainen, monipuolinen ja monimielinen.

Minna Koskelan käsikirjoittama ja ohjaama Rakastan sua ja Abbaa vierailee TTT-Klubilla 18.1.–28.3.2020. Lämmin musiikkikomedia kertoo keikkailevan pariskunnan Tuiren ja Kaukon tarinan ensitapaamisesta tähän päivään. Viimeisten 40 vuoden hittikappaleet siivittävät muistoja.

Sanoittajamestari Juice Leskisen lauluja ja tarinoita muistellaan Heikki Vihisen sovitus- ja ohjaustyössä Lasilliset Juicea. Juicena nähdään lavalla Otto Kanerva, muusikkona Ari "Kankku" Kankaanpää. Esitykset 24.1.-9.5.2020.

TTT-Klubin kevätkauden keikat ja konsertit sekä stand up -illat julkistetaan myöhemmin syksyllä.

Ohjelmistossa jatkavat keväällä 2020 Suurella näyttämöllä musikaalikomedia Poikabändi ja Juhannustanssit, Eino Salmelaisen näyttämöllä Pikku vampyyri, Vanhoja poikia, Don Quijote ja Yhtä matkaa, Kellariteatterissa Koiran morsiamet sekä TTT-Klubilla Mars vs. Venus? sekä Luolamies.

Lokakuussa 2019 ensi-iltaan tulevat Hannu Salaman Juhannustanssit ja Sofokleen Antigone

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat