Paikalliset

Kansallisteatterin ja TTT:n mittava yhteistyö starttaa Hitler-näytelmällä: "Suurin voittaja on katsoja"

Seela Sella tähdittää Hitler ja blondi -näytelmää.

Marjo Rämö

Suomen Kansallisteatteri ja Tampereen Työväen Teatteri (TTT) aloittavat yhteistyön. Tavoitteena on tarjota molemmissa kaupungeissa kiinnostavia ja laadukkaita esityksiä kustannustehokkaina yhteistuotantoina.

Yhteistuotantojen määrä kasvaa molempien teatterien ohjelmistoissa. Kokonaisohjelmistoihin tällä ei ole merkittävää vaikutusta, sillä ne rakentuvat jatkossakin pääosin omista tuotannoista, kerrotaan Kansallisteatterin tiedotteessa.

Ensimmäinen yhteistuotanto on Kansallisteatterin dramaturgin ja ohjaajan Michael Baranin Hitler ja Blondi. Kantaesitys on TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä 19.2.2020. Helsingin ensi-iltansa teos saa Kansallisteatterin uudessa esitystilassa The Train Factoryssä Vallilan Konepajalla syksyllä 2020.

– Olen ylpeä siitä, että olemme saaneet Tampereen Työväen Teatterin inspiroivaksi yhteistyökumppaniksemme. Uskon, että kahden kulttuurikaupungin ja niissä toimivien taiteen tekijöiden välille on mahdollista synnyttää entistä tiiviimpää synergiaa. Ensi-iltojen tuominen sekä Helsinkiin että Tampereelle mahdollistaa entistä laajempien yleisöjen tavoittamisen, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho iloitsee tiedotteessa.

– Kun voimia yhdistetään, saadaan aikaan enemmän hyvää. Tässä yhteistuotannossa suurin voittaja on katsoja, sanoo Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto.

– Lisäksi Hitler ja Blondi istuu täydellisesti kevään -20 ohjelmistoomme, joka käsittelee valta-asemaa ja sen käyttämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

TTT julkisti kevään kuusi ensi-iltaa – "Kansa ei ole yksi ja jakamaton..."10.10.2019 13.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat