Paikalliset

Skeittilukion tulo Tampereelle varmistumassa – "Skeittikulttuuri on olennainen osa nykyistä Tamperetta"

Kuvituskuva.

Jussi Miettinen

Uuden skeittaukseen painottuvan lukiolinjan valmistelu etenee Tampereella. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti keskiviikkona, että skeittilukiolinjan opetussuunnitelman laatiminen aloitetaan osana Sammon keskuslukion opetussuunnitelmaa.

Tarkoituksena on, että uusi linja aloittaa toimintansa Sammon keskuslukiossa elokuussa 2021, kun valtakunnallisen lukiouudistuksen mukaiset uudet opetussuunnitelmat tulevat voimaan.

Suunnitelman taustalla on elinvoima- ja osaamislautakunnassa 13. helmikuuta käsitelty valtuustoaloite, johon lukiokoulutuksen vastauksessa suhtauduttiin myönteisesti. Skeittaus eli rullalautailu sopii hyvin Sammon keskuslukion yhteyteen, sillä Sammon keskuslukiolla on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä urheilun erityistehtävä ja viestintäkasvatuksen opetussuunnitelmallinen painotus.

Skeittikulttuuriin kuuluu oleellisena osana nykyaikaisten tallennevälineiden ja sosiaalisen median käyttö. Lisäksi viestintälinjan valokuvaus- ja video-opetus sekä sosiaalisen median julkaisukanavissa toimiminen voisivat suoraan olla osa myös skeittilinjan sisältöjä.

Skeittaajien edustajat sekä lukiokoulutuksen ja Sammon keskuslukion johto ovat tavanneet useaan otteeseen ja aloittaneet skeittilukiolinjan suunnittelun. Tapaamisissa on käsitelty skeittaajien parissa tehtävää taustakartoitusta sekä arvioitu resursointitarvetta.

– Skeittikulttuuri on olennainen osa nykyistä Tamperetta, mistä kuuluu suuri kiitos kaupungin aktiiviselle skeittaajayhteisölle. Lukiosuunnitelman avulla voimme viedä tätä työtä yhdessä edelleen eteenpäin, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.).

Skeittilinjan osana voisivat yhtenä teemana olla aktiivinen, yhteiskunnallinen nuori ja kaupunkikulttuurin kehittäminen. Tältä osin yhteistyötä suunnitellaan Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisen koulutuksen kanssa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aloite: Tampereelle skeittilukio ja -ammattikoulu – "Iso vetovoimatekijä"26.11.2018 12.45
Tamperelainen skeittikulttuuri näyteikkunassa Briteissä – "Yhteistyö kaupungin kanssa kiinnostaa todella paljon"31.7.2019 11.01
Skeittilautakanteleet ja kierrätysnahkaeläinveistokset tulevat – Finlayson Art Area julkisti enimmäiset taiteilijakiinnitykset13.3.2019 15.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat