Paikalliset

"Tästähän tulee oikea metropoli" – Palkitulla Clas Ohlssonilla riittää uskoa ratikka-Tampereeseen

Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden jäsenyritykseksi 2019 on valittu Clas Ohlson.

Yritys avasi ensimmäisen myymälänsä Tampereella vuonna 2004. Sen palveluksessa on Tampereella nykyään parikymmentä työntekijää kahdessa myymälässä. Tampereen liikkeiden myymäläpäällikkönä toimii Sami Välimäki.

Kodintekniikkaan ja kodin tarvikkeisiin keskittyvä Clas Ohlson on ruotsalainen ketjuliike, jolla on myymälöitä Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa, sekä verkkokauppa näiden lisäksi Saksassa ja Britanniassa.

Sami Välimäestä tuli Tampereen myymäläpäällikkö Ratinan myymälän avattua ovensa vuonna 2018.

– Clas Ohlson lähti mukaan Tampere Tunnetuksi ry:n toimintaan edeltäjäni aikana. Itse olen vielä tuore kasvo yhdistyksessä, mutta sen toiminta on kokousten ja viestinnän kautta tullut tutuksi, Välimäki kertoo.

Keskustan pitkäkestoinen ja yhä jatkuva ratikkatyömaa on vaikuttanut kaupankäyntiin ja asiakkaiden liikkumiseen. Tampere Tunnetuksi ry:llä on ollut tilanteessa positiivinen rooli.

– Varsinkin Hämeenkadulla yhdistys on tuonut liikkeitä yhteen, vaikkei toki itse työmaa-asioihin pystykään vaikuttamaan. Se on toiminut kommunikointikanavana jossa on voitu käsitellä rakentavasti yhteisiä huolenaiheita, Välimäki toteaa.

Clas Ohlsonilla uskotaan vahvasti Tampereen keskustan vetovoimaan tulevaisuudessakin. 15 vuoden aikana kaupunki on muuttunut paljon ja toimintaedellytykset ovat parantuneet.

– Tästähän tulee oikea metropoli! Tätä menoa mennään vielä Helsingin ohi kun Kansikin valmistuu, Välimäki myhäilee.

– Täällä kasvetaan isosti, mutta ihmisen kokoinen idylli Pyynikinharjuineen on säilynyt. Se näkyy arkisessa kanssakäymisessäkin: tuntemattomien keskenkin voidaan jutella mutkattomasti. Pidetään siitä kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat