Paikalliset

Tampere pääsi Vuoden kirjastokunta-kilpailun finaaliin

Tampere kilpailee valinnasta Vuoden kirjastokunnaksi.

Marjo Rämö

Tampere on valittu Vuoden kirjastokunta-kilpailun viiden finalistin joukkoon. Tänä vuonna kilpailun teemana on lukeminen ja lukemisen edistäminen.

Kunnalle ja sen kirjastotoiminnalle myönnettävä Vuoden kirjastokunta -palkinto jaetaan tänä vuonna toista kertaa. Kuntaliiton ja Suomen Kirjastoseuran järjestämän kilpailun voittoa tavoitteli 28 kuntaa, joista asiantuntijaraati valitsi finaaliin viisi hakijaa.

Turun Kirjamessuilla 4. lokakuuta julkistetut finalistit ovat Helsinki, Ii, Kurikka, Mikkeli ja Tampere.

Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin kirjastojen tekemää työtä. Tänä vuonna kilpailun teemana on lukeminen ja lukemisen edistäminen. Raati painotti arvioissaan erityisesti sitä, miten eri asiakasryhmät ja lukemisen tavat on huomioitu lukemisen edistämisessä.

Vuoden kirjastokunta -kilpailun voittaja julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 26. lokakuuta kello 13.

Loppukilpailun tuomarina on juontaja ja kirjailija Jenni Pääskysaari. Lisäksi Suomen kirjastoseura järjestää verkkoäänestyksen, jossa finalistien keskuudesta valitaan yleisön suosikki.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kirjastokortin saa kännykkään, lainan voi siirtää kaverille... – Pirkanmaalla otetaan käyttöön uusi mobiilisovellus26.9.2019 07.00
Kirjastot ottavat käyttöön uuden mobiilisovelluksen – Mukana sähköinen kirjastokortti ja mahdollisuus siirtää laina kaverille23.9.2019 11.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat