Paikalliset

Huippukokki muutti Ylöjärvelle ja pyörittää nykyään bistroa – Guy kutsuu asiakkaita ystävikseen: "Ei meillä ole asiakkaita"

Kuin kyläilemään menisit. Sellaisen tunnelman Guy ja Maiju Peled ovat halunneet Miss Ada -bistroon luoda.

Joonas Alanne

Siitä on nyt kaksi vuotta, kun vanhempainvapaa sai Peledien perheen miettimään tulevaisuuttaan. Pitkään Tampereen ravintolamaailmassa vaikuttanut pariskunta oli muuttanut Ylöjärvelle isomman asunnon perässä ja huomasi, että siellä on tilausta juuri tämäntapaiselle bistrolle.

– Tämä syntyi omasta tarpeesta. Olin isyyslomalla ja yritin etsiä Ylöjärveltä jotain kivaa paikkaa, johon voisin mennä lapsen kanssa. Siksi päätimme perustaa tämän, sanoo Guy Peled. 19 vuotta Suomessa asunut israelilaistaustainen mies on tunnettu hahmo Tampereen huippuravintoloista.

Näin syntyi kuluvalla viikolla merkkipäiväänsä juhliva Miss Ada -bistro.

 

Tavoitteena oli tarjota ylöjärveläisille paikka, jossa on matala kynnys mutta hyvää ruokaa, kertoo Maiju Peled.

– Ravintolaan lähtemisen ei tarvitse aina olla äärimmilleen viritetty juttu. Halusimme paikan, johon voi vain tulla ja olla mukavasti. Olemme hakeneet sisustukseen kodinomaisuutta ja hallittua kaaosta, kuvailee Maiju bistroa.

Huonekalut ovat kierrätyskalustoa ja niiden pohjaan on kirjoitettu aiemman omistajan nimi. Se ja pintoihin jääneet naarmut korostavat, että jokaisella kalusteella on oma tarinansa.

– Kun viet lapsia ravintolaan, olet aina huolissasi siitä, että he meluavat, sotkevat tai vaikka naarmuttavat pöytää aterimilla. Täällä siitä ei tarvitse huolehtia, sanoo Guy Peled osoittaen pöydässä olevia naarmuja.

Ekologisia arvoja korostavat seinälle ripustetut kuvat lähituottajista, joiden kanssa Miss Ada -bistro tekee yhteistyötä.

– Ruokalista elää jatkuvasti, koska työskentelemme pienten maataloustuottajien kanssa emmekä osta isoja eriä. Se myös vähentää hävikkiä, kertoo Maiju Peled.

 

Pienelle paikkakunnalle siirtyminen on sopinut yrittäjille mainiosti. Neljän Ylöjärvellä vietetyn vuoden aikana heistä on jo ehtinyt tulla osa yhteisöä.

Guy Peledin mukaan Ylöjärvellä kaikki tuntevat toisensa. Maiju huomauttaa, että Guy kutsuu kaikkia asiakkaita ystävikseen.

– Ei meillä ole asiakkaita. On vain ystäviä, jotka tulevat kylään. Tämä on se tunnelma, jota olemme bistroomme hakeneet, kertoo Guy.

Ravintolatoiminta Ylöjärvellä eroaa merkittävästi Tampereesta. Guy sanoo, että Tampereella, jossa ihmiset asuvat tiiviimmin, ravintoloissa käymisen kynnys on matalampi.

– Tampereella ihmiset asuvat niiden paikkojen yläpuolella. Toinen ero on se, että Tampereella on paljon erilaisia paikkoja ja vaihtoehtoja lähellä toisiaan. Täällä jo ravintolaan lähtiessä pitää olla se ajatus, minne on menossa, sanoo Guy.

– Ihmisten houkutteleminen kodeistaan vaatii täällä enemmän työtä. Siksi pyrimme takaamaan tiiviin asiakaspalvelukokemuksen ja laadukkaan ruoan, jotta asiakkaat palaavat myös takaisin, kertoo Maiju.

Maiju Peled ei halua, että Miss Adaa lokeroidaan lounaspaikaksi, kahvilaksi tai hienoksi iltaravintolaksi.

– Olemme pyrkineet luomaan hybridin, joka madaltaa kynnystä ja antaa meille mahdollisuuden joustaa asioista. Ympäristö on lapsiystävällinen, mutta jos joku kaipaa rauhaa, voimme kattaa hänelle pöydän rauhalliseen paikkaan.

 

Kaksivuotissynttäreitä juhlitaan bistrossa tällä viikolla. Ravintolan keittiössä nähdään vierailevina tähtinä 10 Tampereen ravintoloista tuttua huippukokkia.

Idea syntyi, kun Guy halusi paitsi tarjota asiakkailleen elämyksiä, myös ottaa kaverinsa mukaan synttäritouhuihin.

Keskiviikkona 9.10. ravintolassa vierailevat Anu Lappalainen ja Anette Mellin, torstaina 10.10. Henrik Lindvist ja Pekka Koponen, ja perjantaina 11.10. Mikko Törrö sekä Santeri Vuosara.

Myös vierailijakokit käyttävät aineksinaan lähiruokaa.

Tästä on kyse

Toimii Ylöjärvellä osoitteessa Rauhalantie 2–4. Tiloihin sisältyy kahvila ja ravintolatilat.

Nimi tulee hepreankielisestä sanasta misada, joka tarkoittaa syömistä. Guy Peled on syntyään kotoisin Israelista.

Ainekset ostetaan pääosin alueen maataloustuottajilta. Ruokalista elää jatkuvasti päivän ainesten mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tässä ovat italianpatanäkemyksillään huomiota herättäneen Ben Bloodin tamperelaiset suosikkiravintolat – Mitä mies ajattelee Tuukka Mäntylän Eurolohesta?1.10.2019 18.00
Euroopan paras burgeri löytyi Suomesta – Ravintola tulossa myös Tampereelle30.9.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat