Paikalliset

Suomalaisen jalkapalloilun väriläiskä Miika Juntunen täyttää keskiviikkona 55 vuotta – "Aion vielä valmentaa ulkomaillakin"

Pirkanmaaltakin erinomaisesti muistettava jalkapallopersoona Miika Juntunen täyttää keskiviikkona 55 vuotta.

OPS-jp

Mieheen liittyy tuhansia tarinoita ja vieläkin värikkäämpiä sutkautuksia, eivätkä kaikki niistä ole varsinkaan viime vuosina olleet kohteensa eduksi. Puhutaan Kemissä syntyneestä, pitkään Tampereella vaikuttaneesta ja sittemmin takaisin Ouluun muuttaneesta Miika Juntusesta, joka täyttää keskiviikkona 55 vuotta.

Ajatuksia herättää esimerkiksi kauden 1994 ottelu HJK:ta vastaan.

– Siellä oli vaikka kuinka monta maajoukkuepelaajaa maalivahti Antti Niemestä alkaen... he siirtyivät kahden maalin johtoon nopeasti ja minä karjuin keskiympyrässä, että jumalauta herätkää, Juntunen kuvailee värikkääseen tapaansa.

Varsinaisen ottelun TPV voitti 3-2. Voitti, vaikka erotuomari hylkäsi kaksi TPV:n tekemää maalia.

– Me olimme katupoikien lauma, johon valmentaja Pertti Lundellilla oli erinomainen ote. Meistä ei mitään hienostopoikia saanut tekemälläkään, mutta töitä teki ihan jokaikinen peluri, Juntunen kehaisee.

 

Suomen-mestaruuden jälkeen pitkämuistisena tunnettu Juntunen ehti käydä hyökkääjä Dionision kanssa Porissa esittelemässä kultamitaleita. Porilaiset jäivät kaudella 1994 ilman mitalia.

– Maksoimme Jazzin jätkille saunaillan Dionision kanssa. He olivat neljänsiä kauden päätteeksi. Istuimme siellä ja esittelin mitalia joukkueenjohdolle, että tällaisia saa kun voittaa, vuonna 1993 Jazzin paidassa Suomen-mestaruuden voittanut Juntunen sanoo.

Juntunen ehti tilata myös toiseksi jääneen Mypan pelureille olutta Kouvolaan.

– Sitten soitin paikallisradioon ja toivoin Erkki Junkkarisen Ruusuja hopeamaljassa-kappaleen, Juntunen muistelee.

Juntusen aikakausi tamperelaisessa jalkapallossa jatkuikin värikkäästi. TPV:n taival ei edennyt myöhempinä vuosina enää kovin ruusuisesti, ja Juntusen bisneksissäkin tuli lunta tupaan. Lopulta TPV ry:n johto osti hänet ja myöhempien aikojen pääministerin Juha Sipilän ulos TPV Futis Oy:stä vuonna 1999.

Juntunen on sittemmin kuvaillut lehtihaastattelussa, että vaikuttaisi tamperelaisessa jalkapallossa vieläkin ilman tätä ratkaisua.

 

Oulun-ajatkin ovat olleet myrskyisiä. OPS:n suurin tavoittein väritetty toiminta karahti lopulta urheilullisen menestyksen osalta karille, ja toukokuussa 2019 Juntuselle räpsähti ehdollinen vankeustuomio talousrikoksista. Oulun käräjäoikeus katsoi, että Juntunen syyllistyi sekä törkeään kirjanpitorikokseen että törkeään veropetokseen. Oikeus katsoi Juntusen tavoitelleen huomattavaa hyötyä, minkä lisäksi hänen toimintaansa oli oikeuden mielestä pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Syksyllä 2017 Juntusen ainoa veli kuoli. Tuohon yhdistyivät OPS:n pahat talousvaikeudet. Myllytys on ollut kovaa, ja voisi ajatella, että mielenkiinto jalkapalloon voisi helposti lopahtaakin.

Ei Juntusella. Nyt hän unelmoi valmentamisesta.

– Juuri tuli tieto siitä, että UEFA:n A-lisenssi on mennyt läpi. Kyllä minä vielä meinaan valmentaa ulkomaillakin, Juntunen toteaa rempseään tyyliinsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miika Juntunen ennustaa: Ilvekselle ei mitalia, Veikkausliigan mestaruus Turkuun7.10.2019 18.00
Siitä on nyt 25 vuotta, kun Miika Juntunen Suomen-mestaruuden voitti – SK: Ottelua edelsi hurja ajomatka Tampereelta Poriin, jonka aikana mies pääsi poliisiautoonkin3.10.2018 11.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat