Paikalliset

Kansanedustaja Iiris Suomela tympiintyi Kokoomusopiskelijoiden kovasanaiseen kannanottoon – "Autoilulle ei pitäisi antaa enää yhtään lisätilaa", kritisoi voimakkaasti myös parkkipaikkoja

Eduskunnan nuorin ja vanhin kansanedustaja tulevat Pirkanmaalta. Vihreiden Iiris Suomelalla ja SDP:n Jukka Gustafssonilla on ikäeroa 47 vuotta. Kaksikko saatiin yhteiskuvaan aiemmin keväällä.

Pekka Ruissalo

Vihreiden tamperelainen kansanedustaja Iiris Suomela on ottanut Twitterissä kantaa autoiluun ja yksityisautoiluun. Suomelan kommentit löytyvät keskustelusta, jossa hämmästellään Kokoomusopiskelijoiden tiukkasanaista kannanottoa Turun yliopiston kampusalueelta löytyvän metsikön mahdolliseen parkkipaikaksi muuttamiseen.

– Suomen kalleimmat paskaheinät löytyvät Educariumin ja Calonian välistä, Kokoomusopiskelijat lataa.

Kokoomusopiskelijoiden kannanoton voit lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Suomela on osallistunut tätä näkemystä käsittelevään keskusteluun.

– Tältäkö näyttää nuoren, liberaalin ja oikeistolaisen opiskelijaliikkeen ilmastopolitiikka? Autoilulle ja autoille ei pitäisi antaa enää yhtään lisätilaa maailmassa. Päinvastoin, autoilun määrä on syytä kääntää rivakasti laskuun.

Toisessa twiitissään Suomela kritisoi myös parkkipaikkoja.

– Parkkipaikka on yksi yleisimmistä tavoista käyttää tilaa ihan tajuttoman epätehokkaasti. Hyötyä tulee muutamille autoilijoille, jotka eivät tyypillisesti maksa markkinahintaa pysäköinnistä. Haittaa tulee niille tuhansille ihmisille, jotka eivät pääse enää puistoon/metsään, Suomela pohtii.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat