Paikalliset

Porilaisen italianpadan tyrmännyt Veri-Pena syö järkevästi: "On helppoa valita, syötkö roskaruokaa vai et"

Tappara-puolustaja Ben Blood.

Pekka Ruissalo

Tappara-puolustaja Ben Blood, 30 vuotta, nousi yhdellä twiitillä suomalaisen jääkiekkomaailman ravintovalistajaksi numero yksi – sekä uutiseksi myös Ruotsissa. Blood kritisoi Porissa saamaansa italianpataa ja aloitti samalla ravintokeskustelun, joka ei ole vieläkään finaalivaiheessa.

Pyynikin Brewhousen pöydässä istuu isokokoinen yhdysvaltalainen, joka osoittautuu nopeasti paitsi erittäin huumorintajuiseksi kaveriksi, myös suureksi ruuan ystäväksi. Mies esittelee intoa puhkuen kuvaa ruuasta, jota hän söi jouluna 2014 pelatessaan Norjassa. Pöydän oli laittanut koreaksi kanadalainen joukkuekaveri Lou Dickenson.

– Siis valtavan hyviä ribsejä... ja rapeita, en ole koskaan syönyt niin hyviä ribsejä. Norjasta muistan myös riisipuuron, jota oli tarjolla joka paikassa. Hiukan liian raskasta makuuni, Blood naurahtaa.

 

Kauden aikana mies on erittäin tarkka siitä, mitä suuhunsa laittaa. Aamu alkaa lukemattomalla määrällä kananmunia.

– Proteiinia pitää saada heti aamulla, aivot ja kroppa lähtevät samantien toimimaan.

Jos Blood syö lounaan kotonaan, hän syö usein katkarapuja ja perunaa.

– Haen niitä ison satsin Ratinan K-Marketista. Sitten vaan pannulle, kookosöljyä ja sataykastiketta sekaan. Paistan niitä kunnes ne ovat ihan vaaleita. Kaveriksi perunoita, jotka keitetään suolassa ja vedessä. Ja vihanneksia tietenkin, Blood kuvailee.

 

Mies ei ole kiinnostunut suomalaisten kuntosaliharrastajien suosimasta rahkasta. Kun toimittaja näyttää kuvaa rahkapurkista, hän ei ensin edes tunnista mitä on kuvassa.

– Raejuustoa söin sillon kun olin collegessa, en oikeastaan sen jälkeen.

Valmiista palautusjuomistakaan Blood ei innostu.

– Pelipäivinä teen itse palautusjuoman, jonka juon heti matsin päättymisen jälkeen. Vähän hunajaa sekaan ja hyvä tulee. Sokerit eivät ole urheilijalle täysin haitallisia, mutta haluan saada ne mieluummin hedelmistä.

 

Blood tähdentää useaan otteeseen ettei missään tapauksessa ole täydellinen ruokailujensa suhteen.

– Tykkään jäätelöstä ja makeasta, tumma suklaa on herkkua. Ja siivet maistuvat vapaapäivinä. Ne ovat muuten Tampereella parempia kuin kotiseutuni Minneapolisin hormonisiivet, Blood kehuu.

Puolustaja ei aivan täysin ymmärrä ihmisten ajattelua sen suhteen, että terveelliset ruokatottumukset olisivat jotenkin poikkeuksellisen hankalia valintoja.

– On ihan yhtä helppo tai vaikea valinta valita se terveellinen vaihtoehto tai sitten valita se vaihtoehto, että syöt roskaa. Kysymys on vain valinnasta.

Ben Bloodin lista

Viisi asiaa Tampereen ravintoloista

1. Jos olisi rajattomasti rahaa, kävisin syömässä jatkuvasti Huberissa ja Stefan`s Steakhousessa.

2. Periscopessa on erittäin hyvä lounasruokalista. Ruoka on hyvää ja puhtaista raaka-aineista tehty. Pyynikin Brewhousen ruoka on samaten hyvää.

3. Aloha Ramen ja Thai Street Food tarjoavat molemmat erittäin hyvää aasialaista ruokaa.

4. Siivet ovat Tampereella parempia kuin kotona. SiipiWeikot ja Hook ovat molemmat hyviä, ja siivet kyllä maistuvat joskus vapaapäivinä.

5. Kaipaisin Tampereelle taco-ravintolaa. En mitään Taco Belliä, vaan omaleimaista, ketjuista vapaata konseptia. Tykkään muutenkin pienistä paikoista, joissa on omaleimainen meininki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Fysiikkavalmentaja närkästyi Ben Bloodin ruokakritiikistä – SKa: "Se maistui ihan hyvältä..."24.9.2019 10.09
Kulttipuolustaja Ben Blood solmi pitkän jatkosopimuksen Tapparan kanssa – "Tämä on minun kotini"5.9.2019 10.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat