Puheenaihe

Jasper Pääkkösen nimikkoherkkua myyty jo 60 000 annosta – Itämeri saa osan tuotosta

Hollywoodissa uraa tekevä helsinkiläisnäyttelija Jasper Pääkkönen on eettisen kalastuksen puolestapuhuja.

Rositsa Bliznakova

Kestävän kalastuksen puolestapuhujana tunnettu helsinkiläisnäyttelijä Jasper Pääkkönen omistaa Hernesaaressa sijaitsevan sauna-ravintola Löylyn.

Vuonna 2016 avatussa Löylyssä on kolme saunaa ja ravintola. Sen suosiosta kertoo paljon sekin, että viime vuonna Time-lehti nimesi Löylyn yhdeksi maailman sadasta parhaasta nähtävyydestä.

Nyt Jasper Pääkkönen paljastaa Löylyn tiedotteessa, että ravintolan alkutaipaleella keittiömestari kysyi häneltä, voiko ravintolassa myytävästä lohikeitosta tehdä "Jasperin lohikeiton". Pääkkönen kertoo suostuneensa yhdellä ehdolla: jokaisesta myydystä keittoannoksesta pitää lahjoittaa osa WWF:n kalakantojen eteen tehtävään työhön.

Löylyssä on sittemmin myyty Jasperin lohikeittoa yli 60 000 annosta, joista on kertynyt lahjoitettavaksi yli 30 000 euroa.

Summa on jo lahjoitettu lyhentämättömänä Suomen WWF:lle.

– Yli 60 000 myytyä keittoa yllätti meidät itsemmekin. Kasassa oleva lahjoitussumma on sen verran merkittävä, että siitä uskaltaa jo olla ylpeä, Pääkkönen iloitsee Löylyn tiedotteessa.

– Suomen WWF tekee valtavan hienoa työtä maamme kalakantojen ja virtavesien hyväksi. En voisi keksiä parempaa kohdetta keittorahoille.

Myös WWF:llä ollaan luonnollisesti iloisia ja yhteistyö tulee jatkumaan.

– On mahtavaa, että niin moni asiakas on halunnut valita juuri tämän vastuullisesti tuotetun annoksen, josta meille tulee lahjoitus. Olemme todella iloisia ja otettuja tästä, WWF:n asiakkuuspäällikkö Aino Sirkesalo kiittelee.

WWF kumppaneineen on muodostanut kansainvälisen Itämeri-verkoston (Baltic Ecoregion Progremme) edistääkseen merensuojelua yli valtioiden rajojen.

Verkosto ajaa yhteisiä tavoitteita rehevöitymisen torjumiseksi, kalastuksen kestävyyden parantamiseksi sekä meren hoidon ja kestävän käytön edistämiseksi.

Jasper Pääkkönen ilmoittaa olevansa tarkka siitä, että hänen nimikkokeittonsa on valmistettu kotimaisesta, vastuullisesti kasvatetusta kirjolohesta. Samoin on muiden kalojen laita: ainoastaan WWF:n kalaoppaan vihreän listan eli järjestön suosittelemat kalat kelpaavat ravintolan ruokalistalle.

Löylyn ravintolatoimintaa operoi ravintolayhtiö NoHo Partners.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomi ajaa pienennystä Itämeren lohikiintiöön – "kestävän kalastuksen taso saavutettava"11.10.2018 12.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat