Paikalliset

Taysin odotettu etupiha avautuu lauantaina: ”Tämä on jatkuvaa uudistumista”, katso kuvat ja video

Taysin kehitysjohtaja Isto Nordback uudessa Taysin pääaulassa. Vasemmalle kävellessä kuvassa näkyisivät R-Kioskin ja Subwayn kiinteistöt.

Pekka Ruissalo

Neljä vuotta kestänyt ja vuosikymmenen ajan suunniteltu Taysin etupihahanke on valmis. Se kattaa kolme uudisrakennusta, pääsisäänkäynnin sekä pysäköintihallin.

Ja jotta vaikkapa taksi löytää oikealle etupihalle, on annettava osoite jota ei navigaattori välttämättä vielä löydä.

Se on tästä eteenpäin erittäin hyvin Taysia kuvaava: Elämänaukio 2.

 

Taysin uusi pääsisäänkäynti avataan siis tämän lehden julkaisupäivänä: lauantaina 28. syyskuuta. Uudesta pääsisäänkäynnistä on kulkuyhteys useimpiin sairaalan yksiköihin. Myös uudessa pääaulassa myös palvelut ovat uudistuneet.

Aulassa neuvontapisteen lisäksi palvelevat R-kioski, Pikante Cafe, Tammedica-apteekki sekä Subway. Mainittu Subway on laatuaan Suomen ensimmäinen, joka sijaitsee yhteisissä tiloissa sairaalan kanssa.

– Halusimme tuoda uuteen pääaulaan uusia palveluntuottajia raikastamaan ilmettä ja monipuolistamaan palveluja, kommentoi Taysin suunnittelija Anne Vesaranta asiaa.

Aulassa sijaitsevasta Kohtaamispaikasta voi saada vertaistukea eri potilasjärjestöiltä. Lisäksi aulassa on hiljentymishuone sekä oleskelutila.

– Tämähän on jatkuvaa uudistumista. Monet rakennuksista ovat tulleet sillä tapaa vanhoiksi, että niitä pitää jo lain määräysten takia korjata tai laittaa uuteen uskoon, huomauttaa Taysin kehitysjohtaja Isto Nordback.

 

Nordbackin mukaan uusiutuminen vastaa moneen tarkoitukseen.

– Viihtyisyys on toki tärkeää, mutta toki myös tuottavuus ja asiakasnäkökulma muutenkin on otettava huomioon. On tärkeätä, että ihmiset löytävät nopeasti sen minkä etsivätkin tai minne ovat menossakin, hän huomauttaa.

Yhtenä esimerkkinä muutoksesta on käytävä, joka yhdistää Taysin vanhan osan lastensairaalaan. Lisäksi on paljon sähköisiä palveluja sekä kannustamista myös omatoimisuuteen: munuais-Hemo -osastolla potilas voi omatoimisesti tehdä itselleen dialyysihoidon.

– Lisäksi Lato-leikkaussalit ovat tulossa vuonna 2020. Malli mahdollistaa sen, että samassa salissa voi tehdä samanaikaisesti useampia operaatioita, Nordback kertoo.

– On kaksi tilaa, joita sanotaan latosaleiksi. Niissä on useampi leikkauspöytä samassa huoneessa. Ne ovat Pohjoismaiden ensimmäiset, Nordback jatkaa.

 

 

Osa pysäköintihallista on ollut käytössä jo toukokuusta 2018 alkaen, mutta nyt pysäköintihalli on valmis kokonaisuudessaan. Siellä on yli 400 autopaikkaa. Pysäköintihallista on yhteys liukukäytävän tai hissin kautta uuteen pääaulaan tai hissillä suoraan kerroksiin. Ratkaisulla pyritään helpottamaan kulkua sairaalassa.

Myös saattoliikenne ja taksiliikenne ohjataan pysäköintihalliin. Ensimmäiset 30 minuuttia ovat hallissa maksuttomia. Pysäköintihalli sijaitsee osoitteessa Kuntokatu 2.

 

Taysissä järjestetään avoimet ovet lauantaina kello 10 alkaen uuden rakennuksen sekä Tampereen-päivän juhlallisuuksien kunniaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taysin uusi pääsisäänkäynti avataan lauantaina – Tamperelainen tutustui tiloihin jo ennakolta, katso kuvat ja video!25.9.2019 13.53
Potilashuoneen sähkölaitteet syttyivät palamaan Taysissa – Osasto suljettuna tiistain ajan, ei vakavasti loukkaantuneita25.9.2019 08.39
Selvitys: Tays jatkaa kansallisen tuottavuustilaston kärjessä22.8.2019 13.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat