Paikalliset

Hakametsän urheilualueen uudistamisen asemakaavamuutos alkaa

Pekka Ruissalo

Tampereen Hakametsän urheilualueen uudistamista varten tehtävä asemakaavan muutostyö alkaa, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Tavoitteena on toteuttaa Hakametsän urheilualueelle liikunnan, urheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilulle, tutkimus- ja kehitystyölle kuin alan yrityksillekin. Alueella tutkitaan myös asumisen mahdollisuudet.

Hakametsän urheilualueen uudistaminen koskee noin 14 hehtaarin aluetta noin kolme kilometriä itään kaupungin keskustasta. Suunnittelualueessa on osia Kissanmaan, Kalevan ja Uudenkylän kaupunginosista. Pohjoisessa alue rajautuu Takahuhdintiehen, idässä Kissanmaankatuun ja Hervannan valtaväylään ja etelässä Sammon valtatiehen.

Hakametsän jäähalli (Haka 1) on Suomen ensimmäinen jäähalli. Se otettiin käyttöön vuonna 1965 jääkiekon MM-kisojen yhteydessä. Jäähallin on suunnitellut arkkitehti Jaakko Tähtinen. Hallia ei ole suojeltu asemakaavalla. Sen eteläpuolella sijaitsevat harjoitushallit Haka 2 ja Haka 3.

Lisäksi suunnittelualueella sijaitsevat Tampereen sähkölaitoksen lämpökeskus, Uudenkylänpuiston leikkipaikka, pelikenttä jäähallien pohjoispuolella sekä koirapuisto. Tampereen kaupunki omistaa koko asemakaava-alueen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat