Paikalliset

Pirkanmaan maakuntahallitus: Ikaalinen ja Kuhmoinen saaristo-osakunniksi

Pirkanmaan maakuntahallitus esittää maa- ja metsätalousministeriölle saaristo-osakunniksi vuosiksi 2020-2023 Ikaalisten kaupunkia ja Kuhmoisten kuntaa. Tämä mahdollistaa sen, että nämä kunnat saavat erityistä valtion tukea tälle jaksolle.

Ikaalisten osalta perusteluna on Itä-Ikaalisten alue, joka kattaa Tevaniemen, Luhalahden, Röyhiön ja Juhtimäen kylät. Kyrösjärvi jakaa Ikaalisten kaupungin maa-alueen kahtia. Itä-Ikaalisissa olosuhteet ovat saaristoon verrattavia ja merkittävä olosuhdehaitta koskee peräti 963 asukasta eli kysymyksessä on huomattava osa kaupungin asukkaista. Maakuntahallituksen mukaan Ikaalisten kaupungin kohdalla edellytykset ylittyvät selvästi suhteessa uuden asetuksen kriteereihin.

Kuhmoisten kunta täyttää nykyiset saaristo-osakuntakriteerit ja se on yksi jo nyt voimassa olevan asetuksen saaristo-osakunnista. Kuhmoisten kunnan alue on vesistöjen rikkomaa ja tästä johtuen liikenneolosuhteet ovat vaikeat. Välimatkat keskustaajaman palveluihin ovat pitkiä, joka tuo merkittäviä haasteita peruspalveluiden järjestämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat