Paikalliset

Aleksovskin Finnpark-nimityksen puinti jatkuu – Lylyltä, Kummolalta ja Yli-Rajalalta halutaan lisäselvityksiä

Atanas Aleksovski (sd.)

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupungin sisäinen tarkastustoimikunta on toimittanut selvityksen menettelystä kaupungivaltuutettu Atanas Aleksovskin (sd.) Finnpark-nimitysasiassa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Tarkastustoimikunnan esityksen perusteella kaupunginhallitus on pyytämässä lisäselvitystä pormestari Lauri Lylyltä (sd.), konsernijaoston puheenjohtaja Kalervo Kummolalta (kok.) ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajalalta Atanas Aleksovskin nimittämisestä Finnparkin hallitukseen.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Pykälän nimikkeenä on "Hyvän hallintotavan vastainen menettely hallitusjäsenen nimittämisesityksessä".

– On hyvä, että asia selvitetään vielä kaupungin ohjeiden ja sisäisen toiminnan näkökulmista ja pitkään jatkunut prosessi saadaan myös tältä osin käsiteltyä loppuun. Olemme ryhtyneet tarvittaviin toimiin, kun Atanas Aleksovskia koskeviin tietoihin oli saatu täysi varmuus niiden tultua julkisuuteen syksyllä 2018, sanoo Lyly medialle torstaina toimitetussa tiedotteessa.

– Kysymys on nyt kaupungin oman ohjeen tulkinnasta. Olemme toimineet kulloinkin käytettävissä olleiden tietojen perusteella ja pyytäneet lisäselvityksiä, toteaa Kummola tiedotteessa.

Kihlakunnansyyttäjä teki huhtikuussa syyttämättäjättämispäätöksen prosessista, jossa Aleksovski nimitettiin Finnaprkin hallitukseen vuonna 2018. Poliisi tutki, syyllistyikö Aleksovski virkavelvollisuuden rikkomiseen tai petokseen. Poliisi ei nähnyt syytä esitutkintaan siitä, olivatko asiaa käsitelleet viranhaltijat tietoisia leksovskiin kohdistuneesta rikosepäilystä.

Aleksovski tuomittiin alkuvuodesta käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä niin sanotussa Muotialan tonttijupakassa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että Aleksovski saa jatkaa valtuutettuna niin kauan, kun juridinen prosessi on kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Atanas Aleksovski sai valitusluvan hovioikeuteen4.6.2019 14.38
Aleksovski välttyi syytteeltä Finnpark-asiassa25.4.2019 12.44
Luottamusaseman väärinkäytöstä tuomion saanut Aleksovski jätti kaupunginhallituksen, tilalle Pekka Salmi19.2.2019 09.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat