Paikalliset

Uudistettu palomuseo avaa jälleen ovensa

Uudistettu palomuseo

Palomuseo

Uudistunut Tampereen Keskuspaloaseman palomuseo on jälleen avoinna yleisölle Tampereen päivänä sunnuntaina 29. syyskuuta kello 10–15.

Tampereen Keskuspaloasemalla sijaitseva, vuonna 1998 valmistunut palomuseo uudistettiin vuoden 2019 aikana. Näyttelyn uudistamiseen saatiin avustus Suomen Palosuojelurahastolta. Uudistuksessa kaikki näyttelyt tilat remontoitiin ja valaistus uusittiin. Hanke toteutettiin yhdessä museokeskus Vapriikin asiantuntijoiden kanssa.

Näyteillä on lähes 150 esinettä, valokuvia ja videotallenteita. Uuden palomuseon tavoitteena on esitellä Pirkanmaan pelastuslaitoksen historiaa vakinaisen palokunnan perustamisesta nykypäivään. Keskuspaloaseman historiaa, työtä ja arkea esitellään esinein, kuvin ja audiovisuaalisin keinoin.

Uuden näyttelyn tarkoituksena on toimia entistä enemmän oppimisympäristönä. Museokävijälle tarjotaan osallistamis- ja oppimismahdollisuuksia paloturvallisuuteen liittyen pelin ja multimedian keinoin. Pyrkimyksenä on parantaa kävijöiden tietoja, asenteita sekä valmiutta omaan toimintaan, jolloin ennakoidaan riskejä myös omassa lähiympäristössä.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat