Paikalliset

Apulaispormestari Jäntti arvostelee Loukaskorpea ja SDP:tä: "Talouden tasapainottamistavoitteet jäävät vain kauniiden puheiden tasolle"

Marjo Rämö / Tamperelaisen arkisto

Apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) ja kaupunginvaltuutettu Anne-Mari Jussila (kok.) arvostelevat SDP:tä.

Jäntin ja Jussilan julkaiseman mediatiedotteen mukaan Pormestaripuolue SDP ei näytä sitoutuneen pormestariohjelmassa asetettuihin taloustavoitteisiin ja tahtotila Tampereen kaupungin talouden tasapainottamiseen on ensi vuoden osalta kyseenalainen.

Syynä avautumiseen on menojen kasvu. Pormestarikoalition yhdessä hyväksymässä pormestariohjelmassa sanotaan, etteivät kaupungin menot voi kasvaa valtuustokaudella 1–2 prosenttia vuosittain.

– Maksimissaan kahden prosentin vuotuinen kasvu ei ole kuitenkaan toteutunut ja jälkimmäiseen tavoitteeseen sitoutuminen näyttää muun muassa pormestaripuolue SDP:n osalta ristiriitaiselta, kirjoitetaan tiedotteessa.

Jäntin ja Jussilan mukaan syyskuun aikana sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana toimiva apulaispormestari Johanna Loukaskorpi on kuitenkin tehnyt aktiivisesti töitä, jotta hänen vastuulautakuntansa saisivat ponsia. Tämä johtaisi tiedotteen laatijoiden mukaan ylimääräisiin menolisäyksiin.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vpj. Jussila sanoo, että palvelualueen toimintamenot ovat kasvaneet kahdessa vuodessa 72 miljoonaa euroa ja toimintakate heikentynyt 92 miljoonaa.

– Kieltämättä on syntynyt vaikutelma, että talouden tasapainottamistavoitteet jäävät vain kauniiden puheiden tasolle. On kestämätöntä, että pormestaripuolue toimii aktiivisesti menojen lisäämiseksi tilanteessa, jossa talouden tasapainottaminen on ollut pormestariohjelman keskeinen tavoite koko valtuustokauden ajan, kirjoittaa puolestaan apulaispormestari Aleksi Jäntti.

– Nyt vaikuttaa siltä, että osaan Tampereen kaupungin organisaatiota on pesiytynyt toimintakulttuuri, jossa oman budjetin aggressiivinen suojelu ja maksimaalinen kasvattaminen ajaa kaiken yhdessä sovitun edelle. Ei nähdä metsää puilta. Kovin hämilläni olen siitä, että johtavan puolueen vastuutoimijat viestivät aiheesta kovin ristiriitaisesti, pohtii Jussila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat