Paikalliset

Nyt on aika päästää ääneen todellinen tamperelainen kiekkofilosofi: Ville Nieminen antaa Lahdessakin pelaajille ansionsa mukaan

Pelicansia valmentava Ville Nieminen pitäytyy Tapparan syvällisemmästä analysoinnista.

Pekka Ruissalo

Taipaleensa Tampereen Tapparan organisaatiossa ainakin toistaiseksi ja varmuudella pelaajana keväällä 2014 päättänyt Ville Nieminen, 42, on jatkanut sittemmin tutkimusmatkaansa jääkiekon maailmassa valmentajana jo useammalla eri paikkakunnalla.

Nyt manselaisen jääkiekkoilun väriläiskä aloittaa Lahden Pelicansin vastuuvalmentajana toista kauttaan. Viime torstaina alkanut liigakausi on alkanut tuloksekkaasti: joukkue keikkuu sarjan kärjessä.

 

Samalla alkaa ensimmäinen kausi, jolloin Pelicans on mukana Champions Hockey Leaguessa. Aihe saa verbaalikon runosuonen sykkimään.

– Vastaan tulee isoja seuroja ja sananmukaisesti miesten pelejä. Sellaisia matseja on luvassa ainakin Yunost Minskin kanssa (Valko-Venäjältä), Nieminen kuvailee.

Niemisen filosofiaan kuuluu, että pelaajat saavat reilun mahdollisuuden näyttää kyntensä sen suhteen, mitä osaavat. Iällä tai aiemmalla statuksella ei ole tässä ruletissa juuri merkitystä. Siitä kertoo yhtenä esimerkkinä se, että Pelicansin kapteenina on vuonna 1995 syntynyt Hannes Björninen.

Peruslahtelainen hyökkääjä Björninen on edustanut seuraa käytännössä koko ikänsä.

– Hän on todellinen soturi, Lahden oma poika, monikäyttöinen pelaaja ja aivan ehdottomasti kapteeniainesta, Nieminen kuvailee omaa kapteeniansa.

 

Ville Nieminen tunnettiin jo nuorena pelimiehenä persoonana, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Kaikki sikariportaan tai valmennusosaston tekijät eivät välttämättä Niemiselle ole vuosien varrella lämmenneet, mutta Nieminen itse toivoo pelaajilta nimenomaan persoonaa ja heittäytymistä kehiin.

– Vaatimustasoa ja erilaisten asioiden sietämistä, sitä se arki usein on, se koostuu monista asioista. Persoonaa peliin, tuo oma itsesi pukuhuoneeseen. Muut paikat ovat jo varattuna, Nieminen huomauttaa.

Persoona on vanhan pelimiehen näkökulmasta erityisen suotavaa ennen kaikkea nuorten pelaajien osalta, joiden ei särmikkäässä lahtelaisympäristössä kannata arastella ollenkaan.

– Joukkueessa on potentiaalia.

Entä Tappara?

– En tiedä yhtään. En ole yhtään seurannut.

Sitkeä?

– Nimenomaan.

Ville Nieminen

Vuonna 1977 Tampereella syntynyt entinen jääkiekkoilija ja nykyinen ammattivalmentaja.

Uran huippuhetki ajoittui kevääseen 2002, kun mies sai Colorado Avalanchen Stanley Cup -voiton ansiosta tuoda himoitun pystin myös Tampereelle.

Valmentaa toista kauttaan Lahden Pelicansia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ville Nieminen muistelee, miten toinen Stanley Cup jäi harmittavasti saavuttamatta – Suomikiekko: "En ollut parhaimmillani, sillä olin kiekkoromantikko"11.6.2019 12.14
Ville Nieminen muisteli koskettavasti Matti Nykästä – IS: "Laittaa miettimään tätä koko urheilun syvintä eetosta"7.2.2019 11.15
Tampere-ikoni Ville Nieminen rantautui nyt Lahteen – MTV: "Jääkiekko on osa minua ja mää olen osa jääkiekkoa", katso videohaastattelu2.11.2018 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat