Paikalliset

Timo Favorin laittoi tuomarin pillin hyllylle ja keskittyy nyt koulumaailmaan – "Koululaisten maailma on muutakin kuin värikkäitä reppuja"

Erilainen kirja vakavasta miehestä. Ex-erotuomari Timo Favorinin elämästä kirjoitettiin kirja, joka ei ole aivan perinteistä urheilujargonia.

Pekka Ruissalo

Tamperelainen Timo Favorin, 50, lopetti pitkän päätuomarin uransa jääkiekon maailmassa alkuvuonna ja on sittemmin keskittynyt taas työhönsä opettajana Hatanpään koulussa.

Syksyllä mies ottaa hetken happea vuorotteluvapaalla, ja lisäksi Linda Huhtisen miehestä kirjoittama tuore kirja Tuomari – Timo Favorinin tarina (Bazar) vie oman aikansa markkinoinnin ja haastattelujen suhteen. Aikaa on kuitenkin myös miettiä koulumaailmaa siinä pitkään työskennelleen konkarin näkökulmasta.

– Tiedotusvälineet uutisoivat herkästi koululaisten maailmasta siinä vaiheessa, kun lukukausi alkaa ja värikkäät reput tulevat markkinoille. Sen voi kuitenkin sanoa, että se on vain yksi puoli kokonaisuutta: haasteita riittää ja ongelmat joita tulee vastaan ovat erittäin todellisia jo hyvin nuorilla, Favorin sanoo.

Mies on erittäin tyytyväinen presidentti Sauli Niinistön tuoreeseen ulostuloon, jossa presidentti oli huolissaan syrjäytymisvaarassa olevista nuorista.

– On hienoa, että presidentti otti sen asian esille. Konkreettisesti asiaan voisi vaikuttaa siten, että lähiopetukseen ohjataan entistä enemmän voimavaroja, Favorin kommentoi.

 

Timo Favorinin haastattelu on luettavissa keskiviikon printti-Tamperelaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Edellisenä iltana harjoitusmatsista ulos, seuraavana aamuna kouluun tekemään hyväntekeväisyyttä – Näin muistelee erotuomari Timo Favorin yhteistä historiaa Ville Niemisen kanssa14.9.2019 20.00
"Jälkeenpäin hän kiitteli minua siitä että olin ohjannut hänet pois riehumasta" – Tamperelaiserotuomari Timo Favorin muistelee uutuuskirjassa, mitä sitten tapahtui kun Raimo Summanen hermostui6.9.2019 13.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat