Puheenaihe

Palkka jopa 18 000 euroa kuussa, haku umpeutuu tänään – Hakijoiden joukossa eläinlääkäri, tanssija ja rahtimies

Outi Antilasta tulee vuodenvaihteessa Kansaneläkelaitoksen uusi pääjohtaja.

Sami Lettojärvi

Kansaneläkelaitoksen pääjohtajan paikka on auki, ja paikkaa voi hakea vielä ensi tiistaihin saakka. Kyseessä on vaikutusvaltainen tehtävä valtion organisaatiossa.

Pääjohtaja vastaa Kansaneläkelaitoksen strategisesta suunnittelusta sekä operatiivisesta johtamisesta ja kehittämisestä, asioiden esittelystä hallitukselle ja hallituksen päätösten toimeenpanosta sekä valmistelee työjärjestyksen hallituksen päätettäväksi.

Nykyinen Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen tienaa pestissään 18 061 euroa kuukaudessa, mutta vielä ei ole varmuutta, onko uuden johtajan palkka samansuuruinen. Palkasta päättää valtuutettujen valitsema hallitus.

 

Tavallisesti Kelan pääjohtajan paikalla on nähty keskustalaisia, kuten V.J. Sukselainen vuosina 1954–1971, Jaakko Pajula 1971–1993, Pekka Tuomisto 1993–2000, Jorma Huuhtanen 2000–2010, Liisa Hyssälä 2010–2016 ja Elli Aaltonen 2017–2019.

Nyt kuitenkin paikkaa vahvasti haastaa Helsingin Sanomien saamien huhujen mukaan Sdp:n Tuula Haatainen. Haataisen nimi ei kuitenkaan ole vielä puoleenpäivään mennessä hakijoiden listassa. Haku päättyy tiistaina klo 16.

 

Kelan nettisivuilla on listattuna hakijat, joita ovat muun muassa, proviisori Tapio Heilala, operatiivinen johtaja Jan Långbacka, freelance lakimies ja konsultti Antti Mehtälä ja ylijohtaja Hannu Rossilahti.

Hakijoiden joukossa on myös eläinlääkäri Zibelina Armassalo, diakoniajohtaja Ilkka Kantola, rahtimies Santeri Nuutinen ja tanssija Jarmo Lind. Nimiä on Kelan sivulla 23 ja kahdeksan ei halunnut nimeään julki.

Talouselämän mukaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ylijohtaja Hannu Rossilahti on vahvoilla nykyisen tehtävänsä perusteella.

Eduskunnan valitsemat Kelan valtuutetut esittävät valintansa presidentille, joka nimittää uuden pääjohtajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lyhyt koulutus tuo jopa 3500 e/kk -palkan – IL: Hakijoita runsaasti12.9.2019 18.10
Palvelualla työskentelevä joutuu yhä useammin turvautumaan Kelan tukiin – näissä maakunnissa tilanne on vaikein21.8.2019 12.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat