Paikalliset

Lentopallon miesten EM-kisapelejä Tampereelle vuonna 2021 – Pelipaikka saattaa olla Kansiareena

Jos Areena kohoaa Kannelle ajoissa, saatetaan siellä pelata lentopallon EM-pelejä.

SRV/Studio Libeskind

Vuoden 2021 lentopallon miesten EM-kisojen yksi alkulohko pelataan Tampereella.

Euroopan Lentopalloliitto CEV myönsi yhden kisojen alkulohkoista Suomen järjestettäväksi.

Näin ollen Suomikin saa isäntämaana varman paikan kisoihin ilma karsintapelejä.

Alkulohko pelataan Tampereella Hakametsän hallissa, mutta Suomen lentopalloliiton mukaan ovi on auki sillekin, että pelattaisiin Tampereen uudessa Kansiareenassa, jos se valmistuu kisoihin mennessä.

Vuoden 2021 EM-kisat järjestetään neljässä maassa kuten parhaillaan meneillään olevat kisatkin. CEV on jo aiemmin julkistanut kaksi kisaisäntää, Viron ja Tshekin. Vielä käydään neuvotteluja neljännestä maasta, joksi on vahvimmin ollut keskusteluissa esillä Saksa.

– Nyt on sovittu EM-kisojen alkulohkosta, ei vielä muusta. Pudotuspelien ja finaalivaiheen järjestäjät tarkentuvat sitten, kun kaikki isännät on valittu ja aletaan porukalla rakentaa kisoja, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho sanoo Suomen lentopalloliiton tiedotteessa.

Vuonna 2021 järjestettävät kisat ovat 32. miesten EM-kilpailut. Ensimmäiset järjestettiin italiassa 1948. Vuodesta 1975 lähtien kisat on järjestetty joka toinen vuosi.

Suomessa on pelattu aiemmin miesten EM-kisat kahdesti. Vuonna 1977 Suomen ottelut pelattiin Oulussa ja Helsingissä (12 joukkuetta, Suomi 11:s) ja 1993 kisat järjestettiin Oulussa ja Turussa (12 joukkuetta, Suomi 10:s). Molemmilla kerroilla koko turnaus pelattiin Suomessa. Vuonna 1977 pelattiin samaan aikaan myös naisten EM-kisat Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat