Paikalliset

Maailmanlaajuinen siivouspäivä tulee taas – Tampereella voit mennä siivoamaan Höyrypuistoa tai Viinikanlahdenpuistoa

World Cleanup Day on maailmanlaajuinen kansanliike, joka huipentuu tänä vuonna lauantaina 21. syyskuuta. Tuona päivänä järjestetään siivoustapahtumia 150 maassa. Myös Tampereella voi siivouspäivänä kello 12–14 osallistua Höyrypuiston ja Viinikanlahdenpuiston siistimiseen.

Kokoontuminen on kello 12 Hatanpään valtatien ja Jokikadun kulmassa, josta lähdetään siivoamaan puistoalueita. Siivoustempauksen järjestää Pirkanmaan Nuorkauppakamari, joka tarjoaa osallistujille hanskat ja roskapussit. Tapahtumaan on hyvä ilmoittautua tapahtuman Facebook-sivulla, jotta kaikille tiedetään varata varusteita.

Siivouspäivän tavoitteena on, että ihmiset ympäri maailmaa siivoavat omasta lähiluonnostaan sinne kuulumatonta roskaa ja auttavat näin pitämään yhteisen planeettamme puhtaana muovista ja myrkyistä. World Cleanup Day järjestetään Suomessa nyt toista kertaa.

Kuka tahansa voi osallistua Cleanup Dayhin menemällä mukaan jonkun perustamaan siivoustapahtumaan tai sitten perustamalla oman tapahtuman valitsemalleen alueelle ja kutsumalla mukaan muita. Kaikki tapahtumat kootaan liikkeen Suomen-sivuille. Sinne voi myös lisätä oman tapahtumansa.

Suomessa yhteistyössä ovat mukana Suomen nuorkauppakamarit, kaupunkeja, WWF - World Wildlife Fund, Pidä Saaristo Siistinä sekä joukko muita järjestöjä ja julkisuuden henkilöitä. Kansainvälisiä tukijoita ovat esimerkiksi YK:n ympäristökokous UNEA ja YK:n ympäristöohjelma UNEP.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Siivouspäivää vietetään sittenkin! – Näin paljon rahaa kerättiin16.4.2015 08.47
Huippusuosittu Siivouspäivä pulassa – nyt haetaan joukkorahoitusta17.3.2015 17.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat