Paikalliset

Tampereen yliopisto ja Sorin Sirkus alkavat kehittää sirkuskandidaatin tutkintoa – "Sosiaalisessa sirkuspedagogiikassa pyritään vaikuttamaan nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn sirkustaiteen avulla"

Sorin Sirkuksen joulushow vuodelta 2017.

Sorin Sirkus

Opetushallitus on myöntänyt Circus++ Youth and Social Circus Arts – an innovative and inclusive education for Europe -kehittämis- ja tutkimushankkeelle noin 360 000 euron Erasmus+ -rahoituksen.

Kolme vuotta kestävässä hankkeessa luodaan viiden partnerimaan yliopiston ja sirkuskoulun yhteistyönä opetussuunnitelma nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen pedagogiikan kandidaattiohjelmalle, jota eri Euroopan maat voivat soveltaa paikallisesti.

Hanketta koordinoi Tampereen yliopisto kumppaninaan Sorin Sirkus. Kansainvälisestä koordinoinnista vastaa lisäksi CARAVAN – International Youth and Social Circus Network -verkosto.

Opetussuunnitelman mukaisen tutkinnon voi aikanaan suorittaa hankepartnerimaissa joko kokonaan tai koota tutkinnon eri maissa suoritetuista osista. Tutkinnon myöntää yliopisto. Opetussuunnitelmatyö päättyy syksyllä 2022 ja koulutuksen on tarkoitus alkaa vuonna 2023.

Hanke vastaa nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen toimialan laajentumiseen niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa sekä sen myötä kasvaneeseen ammattitaitoisen henkilöstön työvoimatarpeeseen.

– Hankkeen ensisijainen kohderyhmä ovat sirkustaiteen ohjaajat. He saavat uuden koulutusohjelman kautta korkeatasoisen ammattitaidon tavalla, jolla teorian ja työssäoppimisen yhdistäminen eurooppalaiseksi tutkinnoksi toteutuu mielekkäästi, kertoo yliopistonlehtori Tiina Kujala.

– Sirkustaide auttaa nuoria löytämään itsestään uusia vahvuuksia ja voimavaroja, jotka puolestaan tukevat nuorten oppimista ja työllistymistä. Sosiaalisessa sirkuspedagogiikassa pyritään vaikuttamaan muun muassa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn sirkustaiteen avulla, sanoo Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra.

Hankkeen aloitusseminaari pidetään Tampereella 12.–13.12.2019.

 

Mukana hankkeessa ovat

Suomi: Tampereen yliopisto ja Sorin Sirkus

Ruotsi: Stockholms Konstnärliga Högskola ja Cirkus Cirkör

Ranska: Université Paris-Sud ja Le Plus Petit Cirque de Monde (PPCM)

Irlanti : National University of Ireland Galway ja Galway Community Circus

Tsekki: Cirqueon

CARAVAN – International Youth and Social Circus Network

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin tehtiin Sorin Sirkuksen suosittu joulushow – Ohjelma esitetään pääsiäisenä televisiossa17.4.2019 12.04
Pirkanmaan kansanedustajat jättivät kirjallisen kysymyksen Sorin Sirkuksen valtionrahoituksesta12.10.2018 09.21
Sorin Sirkukseen tulee lisää oppilaspaikkoja – Arpaonni voi suosia yhä useampia lapsia6.5.2018 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat