Paikalliset

Maailmantango huipentuu viikonloppuna

Tiina Mutila / Keskisuomalainen

Maailmantango on Tampereella 13. kertaa järjestettävä monitaidefestivaali, jonka teemana tänä vuonna on "Täydenkuun tarinat". Elokuussa käynnistynyt festivaali huipentuu viikonvaihteessa 13.–15.9. kun festivaalin päätapahtumat järjestetään.

Ohjelmistoon on ammennettu inspiraatiota naistaiteilijoiden tekemästä taiteesta. Feminiinisyys ja feminismi ovat esillä myös festivaalin syys- ja lokakuussa nähtävissä nykytaidenäyttelyissä, jotka on kuratoinut kuvataiteilija Veera Salmio.

Virallinen festivaaliviikonloppu tuo mukanaan odotetut tangokonsertit, argentiinalaisen tangon esitykset ja kurssit, wanhan tangon kurssit ja SM-kilpailut sekä ja paljon muuta musiikkitarjontaa sekä runoutta.

Pääohjelmistoviikonlopun avaa perjantaina Kulttuuritalo Telakalla järjestettävä Runoklubi teemanaan "Naisen ääni". Klubilla esiintyvät runoilijat Anna Elina Isoaro ja Solina Riekkola, näyttelijä Pirkko Uitto sekä UTU-yhtye, joka esittää viimeisimmän Russian Poets -albuminsa kappaleita.

Festivaalin pääkonsertteja nähdään tänä vuonna Tullikamarilla, Kulttuuritalo Telakalla ja Tampereen uudella G Livelabilla, jossa tango-ohjelman käynnistää perjantaina moskovalainen Solo Tango Orquesta vieraanaan argentiinalainen laulajalegenda Walter ”Chino” Laborde.

Lauantaina G Livelabin lavalla nähdään tango nuevon kuumin kotimainen orkesteri Nuevo Quinteto Otra Vez. Tangon lisäksi pääohjelmistossa nautitaan myös folkista ja maailmanmusiikista konsertteja sekä vanhasta Suomi-iskelmästä, jota tarjoilee suosittu helsinkiläinen kokoonpano Vallilan Tango.

Lauantaina Maailmantangon slaavilais-balkanilaisia iltajuhlia tahdittavat venäläis-suomalainen Punch & Pravda, Jaakko Laitinen & Väärä Raha sekä Yonan ja Puppa J:n luotsaama Liljan Loisto, joka tekee paluun keikkalavoille. Sunnuntain päätösklubilla kuullaan kahden folk-artistin levynjulkaisukonsertit, kun uutta tuotantoaan saapuvat esittämään laulaja-lauluntekijä Kielo Kärkkäinen sekä Anne-Mari Kivimäki & Palomylly.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat