Paikalliset

Olli Ahvenlahti tulee torstaina keikalle Tampereelle

Olli Ahvenlahti esiintyy Tampere-talossa 19. syyskuuta.

Pitkän linjan muusikko ja erityisen arvostettu pianisti Olli Ahvenlahti sanoo elävänsä nyt hyvää aikaa. Elokuussa tuli mittariin 70 vuotta, vointi on hyvässä mallissa ja musiikkiakin syntyy jälleen sitä tahtia kuin mies haluaakin.

– Vähän se on vaatinut potkimista, mutta hyvä näin. Minusta on tullut kieltämättä vanhemmalla iällä hiukan laiska asioiden järjestäjä, joten on hyvä että joku aina potkii että nyt tehdään Olli tällaista.

– Uudempi tuleminen lähti siitä, kun kolme vuotta sitten kaksi nuorta jazzmuusikkoa soittivat minulle ja kysyivät, että vieläkö se Olli haluaisi levyä tehdä. Kaksi vuotta sitten tulikin sitten levy ulos, Ahvenlahti kertoo.

Torstaina 19.9. mies soittaa jazzia Tampere-talossa Ensemblensä kanssa. Mies odottaa esiintymistä innolla ja on erityisen innoissaan bändistään. Maestro itse nähdään flyygelin takana.

– Olen soittanut itseäni huomattavasti nuorempien jätkien kanssa nyt, eikä siinä mitään. Kokoonpano on vähän erilainen: bassossa on Ville Herrala, rummuissa Ville Pynssi ja tenorisaksofonissa Joonatan Rautio. Kaikilla heistä on jo kovaa näyttöä jazzpuolen hommista, Ahvenlahti innostuu.

Laulupuolelle tulee vierailemaan Annimaria Rinne.

– Hän on pitkäaikaisia kavereitani.

Kello 19.30 Pienessä salissa alkavan esiintymisen henki on vahvasti retrospektiivinen. Illan aikana kuullaan siis läpileikkaus Ahvenlahden sävellyksistä 1970-luvulta tähän päivään.

– Yleisö saattaa toivoa sellaistakin biisiä kuin Grandma`s Rocking Chair. Se ei välttämättä kuitenkaan ohjelmistoon mahdu, sillä biisi on luonteeltaan sähköistä fuusiota eikä ehkä taivu tällaiseen akustisempaan meininkiin, Ahvenlahti sanoo.

Olli Ahvenlahti lienee suurelle yleisölle parhaiten tuttu yhteistyöstään Vesa-Matti Loirin kanssa. Ahvenlahti sanoo, että haluaisi vielä ehtiä tekemään yhteistyötä Loirin kanssa. Miehet ovat edelleen erinomaisissa väleissä keskenään.

– Nauravan kulkurin aikaan oli aika menoa. Siitä tehtiin Saksaan ja Englantiinkin omat versiot, Ahvenlahti kuvailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat