Paikalliset

Lähes-varma-apulaispormestari Jaakko Stenhäll: Kulttuuri pitää nuoret aikuiset kaupungissa... jos sen sisältöä mietitään uudelleen

Jaakko Stenhäll (vihr.) on nousemassa elinvoimasta ja kilpailukyvystä vastaavaksi apulaispormestariksi.

Petteri Mäkinen

Kulttuurista voisi kehittää merkittävän pitovoimatekijän, jolla kaupungista liian usein pois muuttavat nuoret aikuiset saadaan pysymään Tampereella. Tämä tosin vaatii kulttuurin käsitteen laajentamista ja uudelleen pohtimista.

Näin linjaa vihreiden valtuustoryhmän uudeksi apulaispormestariksi esittämä kaupunginvaltuutettu Jaakko Stenhäll. Tampereen kaupunginvaltuusto päättää valinnasta maanantaina.

– Meillä on vahva kulttuuriperintö, mutta pitovoiman kannalta meidän pitää uudistaa tapaa, jolla kulttuurista ajatellaan. Nuoria aikuisia pitäisi puhutella tuoreemmin.

Stenhällin mukaan kaupungin rikkaat ala- ja vastakulttuurit pitäisi nostaa kulttuurikeskusteluun niin kutsutun valtakulttuurin toimijoiden rinnalle.

– Tässä kaupunki ei tarvitse isoja investointeja. Esimerkiksi tilojen osoittamisella pärjää pitkälle.

Stenhällin mukaan Tampereen kulttuuripääkaupunkihanke on kaupungin elinvoiman kannalta tärkeä hanke.

 

Apulaispormestarina Stenhällin vastuulla olisivat elinvoima ja kilpailukyky. Toimialaan kuuluvat muun muassa elinkeino- ja työllisyyspolitiikka, yrityspalvelut ja edunvalvonta, koulutus toiselta asteelta eteenpäin sekä maa- ja asuntopolitiikka.

Paketista Stenhäll nostaa esille Tampereen tavoitteen päästä hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tiukat ympäristötavoitteet eivät ole hänen mielestään ristiriidassa tamperelaisen elinkeinoelämän menestyksen kanssa.

– Ehdottomasti päinvastoin. Jos ajattelee Hiedanrantaa, niin siellä tehdään jo bisnestä hiilineutraaliudella. Täällä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

Kaupunkilaisen elämäntavan puolestapuhujana tunnetun Stenhällin mukaan sujuva arki ja viihtyisä kaupunki ovat merkittäviä vetovoimatekijöitä.

– Ihmiset kaipaavat ihmismittakaavaista kaupunkiympäristöä. Viihtyisyys, kulttuuri ja osallisuus ovat tärkeitä vetovoimatekijöitä.

 

Tämän valtuustokauden vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajana toimineen tammelalaisen mukaan ”kaupungissa ei ole koskaan ollut näin mukavaa olla vihreä”. Silti apulaispormestarina hän vakuuttaa olevansa ensisijaisesti koko koalition asialla.

– Apulaispormestarin on sitouduttava viemään kokonaisvaltaisesti eteenpäin yhdessä sovittua pormestariohjelmaa. Jos haluaa saada asioita eteenpäin, niin pitää pystyä tekemään yhteistyötä.

Jos valinta varmistuu, Stenhäll jättää myyntijohtajan tehtävät osaomistamassaan ohjelmistoyritykseksessä. Maltillisena vihreänä tunnettu diplomi-insinööri uskoo, että tärkeät suhteet yritys- ja elinkeinoelämään ovat kunnossa.

– Välit ovat käsittääkseni ihan hyvät. Minulla on verkostoja on hyvin erilaisista piireistä.

Apulaispormestarin pesti jatkuu vuoden 2021 kuntavaaleihin saakka.

Vihreiden valtuustoryhmä esittää elinvoimasta ja kilpailukyvystä vastaavaksi apulaispormestariksi, valtuusto päättää asiasta maanantaina

kaupunginvaltuutettu (vihr.) vuodesta 2017

35-vuotias diplomi-insinööri

asuu Tammelassa, vaimo ja 2-vuotias tytär

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jaakko Stenhäll nousemassa apulaispormestariksi – "Levollisin mielin luovutan tehtäväni Stenhällin kaltaiselle osaajalle"9.9.2019 20.11
Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki siirtyy uusiin tehtäviin – aloittaa Tampereen kilpailukykyjohtajana pian4.9.2019 10.51
Anna-Kaisa Heinämäki hakee kilpailukykyjohtajan pestiin – "Tehtävän hakeminen ei ollut helppo päätös"2.8.2019 15.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat