Paikalliset

Päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta Nysseissä on kumottu – Syy: vammaisneuvostoja ei kuultu

Tampereella tehty päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta Nyss-liikenteessä on kumottu.

Joukkoliikennelautakunta päätti 19. kesäkuuta ottaa EU:n vammaiskortin käyttöön Nysse-liikenteessä ensi vuoden alusta alkaen.

Päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, jossa vedottiin muun muassa päätöksenteossa tapahtuneeseen virheeseen, kun toimialueen vammaisneuvostoilta ei pyydetty lausuntoja.

Kuntalaki toteaa yksiselitteisesti, että vammaisneuvostoja on kuultava vammaisia henkilöitä koskevissa asioissa. Joukkoliikenteen palvelualue oli ennen päätöstä yhteydessä Suomen Kuurosokeat ry:n sekä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n edustajiin, ja tavoitteli myös Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n edustajaa tässä kuitenkaan onnistumatta.

Päätöksen valmistelussa ei kuitenkaan oltu yhteydessä Tampereen vammaisneuvostoon eikä muihin toiminta-alueen vammaisneuvostoihin, kuten lain mukaan olisi pitänyt menetellä.

Joukkoliikennelautakunnan päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta kumottiin lautakunnan kokouksessa 12. syyskuuta, ja asia palautettiin valmisteluun toimivalta-alueen vammaisneuvostojen kuulemista varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nopeimmat pääsevät Tampereen päivänä ratikkakiertoajelulle... tosin vielä bussilla10.9.2019 10.11
Nysse kuljettaa Kintulammille viikonloppuisin2.8.2019 14.00
Maanantain valtuustossa nousee esille taas Pispalan linja-auto – Nyt harjulle halutaan kulttuuribussia19.8.2019 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat