Paikalliset

Vanhat junaraiteet poistetaan Paasikiventien ylittävältä sillalta

Paasikiventien ylittävältä ratasillalta puretaan pois vanhoja raiteita Hiedanrannan kohdalta. Työhön kuuluu vanhan Metsä Serlan teollisuusraiteiden kiskojen ja ratapölkkyjen purkaminen ja poisvienti.

Jotta työt saadaan turvallisesti toteutettua, työt aloitetaan asentamalla suojalevyt sillan molemmille reunoille. Suojalevyjen tarkoitus on varmistaa, että sillalta ei työn aikana pääse putoamaan mitään alla kulkevalle maantielle.

Työt aloitetaan maanantaina 16. syyskuuta ja ne kestävät noin kolme viikkoa.

Hiedanrannassa on kesän aikana jatkettu pilaantuneen maaperän tutkimuksia vanhan teollisuusraiteen alueella. Maaperää kunnostetaan vaiheittain tutkimusten perusteella. Kunnostuksen yhteydessä on poistettu vanhat alueella sijainneet teollisuusraiteet kesän 2019 aikana. Raiteiden purku jatkuu nyt Paasikiventien ylittävällä sillalla. Työn tilaaja on Tampereen kaupunki ja urakoitsija Tampereen Infra.

Näsijärven rannalla sijaitsevasta Hiedanrannasta suunnitellaan 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosaa, joka sijaitsee raitiotiereitin varrella. Rakentamisen on määrä käynnistyä 2020-luvun alkupuolella.

Alue on entistä Lielahden teollisuusaluetta, jossa valmistettiin sulfiittiselluloosaa, ligniiniä ja kemihierrettä. Teollinen toiminta loppui vuonna 2008 ja Tampereen kaupunki osti alueen vuonna 2014.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat