Paikalliset

"Pasmat menivät sekaisin monta kertaa..." – Näin Olli Ahvenlahti muistelee yhteisiä keikkojaan Vesa-Matti Loirin kanssa

Tampereelle oman bändinsä kanssa keikkailemaan ensi viikon torstaina saapuva pianisti Olli Ahvenlahti muistelee lämmöllä viihdyttäjän uransa kiireisimpiä vaiheita, jolloin mies teki tosissaan keikkoja kansantaiteilija Vesa-Matti Loirin kanssa.

Loirin elämänkerta on julkaistu torstaina, ja se on saanut varsin rehellisen kerronnan ansiosta jo paljon ennakkohuomiota. Kirjaan liittyvät maistiaiset ovat liittyneet pitkälti Loirin seikkailuihin päihteiden maailmassa sekä naissuhteiden paikoin hyvinkin graafinen kuvaus.

Suuri yleisö muistaa Loirin kuitenkin nimenomaan taiteilijana. Yksi Loirin monista hahmoista oli Jean-Pierre Kusela, jonka Naurava kulkuri-kappaleen menestys tiesi myös Ahvenlahdelle töitä. Ahvenlahti esitti ruotsalaista pianistia Puppea, miestä joka reagoi aina kun taiteilija Kusela jotenkin reagoi.

Vanhojen videoiden perusteella vaikuttaa siltä, että Ahvenlahden pokka olisi pitänyt aika hyvin Loirin ilotulituksessa...

– No, ei aina pitänyt. Pasmat menivät sekaisin monta kertaa, kun alkoi vaan naurattaa niin vietävästi. Vesku on kuitenkin aika nopea ja yllättävä, eikä kaikkeen mitä hän sai päähänsä osannut mitenkään varautua.

Ahvenlahti teki Loirin kanssa 1980-luvun loppupuolella kymmeniä Kusela-esiintymisiä. Vuonna 1985 ensiesiintymisensä saanut hahmo laitettiin telakalle vuonna 1990.

– Kertaalleen vedimme biisin kimpassa vielä joskus 1990-luvun alussa ohjelmassa, jonka Spede tuotti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat