Paikalliset

Asukkaat: Pirkkala ansaitsee arvosanan 8,38 – Tamperelainen kävi Suupantorilla kyselemässä, miksi pirkkalalaiset ovat kotikuntaansa niin tyytyväisiä

Marjatta, Ritva, Tuula, Marja, Seija ja Tuulikki käyvät päivittäin keskenään kahvittelemassa Suupantorilla. Kunnan asiat ja sen tulevaisuus kiinnostavat.

Joonas Alanne

Suurin osa pirkkalalaisista on tyytyväisiä kotikuntaansa. Asia käy ilmi tuoreesta kunnan teettämästä asukastutkimuksesta.

Pirkkalalaiset antavat kunnalleen 8,38. Laskua edellisvuoden arvosanaan tuli 0,15.

Asukastutkimuksen mukaan 93 prosenttia asukkaista kokee, että Pirkkala on viihtyisä paikka asua, mutta palvelukohtaisissa arvioissa esiintyy hajontaa.

– Vapaamuotoisen palautteen kärjessä on edelleen toive uimahallin saamisesta Pirkkalaan. Tätä mahdollisuutta tutkimme osana koulukeskuksen ja vapaa-aikakeskuksen alueen suunnittelua, joka on hiljattain käynnistynyt. Mikäli urheilukampus toteutuu, uimahalli voisi mahdollisesti olla osa sitä, pormestari Marko Jarva (kok.) pohtii tiedotteessa.

 

Suupantorilla sateisena maanantaina liikkuvien näkökulmasta kokonaisarvosana on liian alhainen. Itseään mummokerhoksi kutsuva porukka kokee, että palvelut pelaavat erittäin hyvin. Arvosanaksi Pirkkalalle he antaisivat yhdeksikön.

– Olen asunut aiemmin Tampereella. Tämä on siihen verrattuna kuin maalaiskylä. Kaikki tervehtivät toisiaan ja tulevat juttelemaan. Kerrostaloissakin moikataan, kertoo Seija Gabrielsson.

– Täällä pidetään huolta. Jos ei naapureita ole hetkeen nähty, niin sitten koputetaan ovea ja käydään kysymässä, että onko kaikki hyvin, sanoo puolestaan Marja Eertola.

Negatiivisina puolina he pitävät autojen pysäköintipaikkojen vähäisyyttä keskustassa. Koulukeskuksen rakentamisen vuoksi oppilaiden mopoautot täyttävät tällä hetkellä keskustan. He myös uskovat, että nuorille Pirkkala ei välttämättä tarjoa tarpeeksi.

– Uskon, että nuoremmat haluaisivat uima- ja liikuntahallin, ja bussiyhteyksiä myös sivukujille. Keskustassa on helppoa, muuten liikenneyhteydet ovat vähäisiä, sanoo Eertola.

Vapaamuotoisessa palautteessa kuntalaiset toivoivat muun muassa julkisen liikenteen parantamista haja-asutusalueilla. Pirkkalaan toivottiin myös lisää pankki-, ravintola- ja kahvilapalveluita, sekä esimerkiksi muovinkeräyspisteitä ja julkisia WC-tiloja.

 

5552638-n.jpg

Raimo Kivelän mielestä Pirkkala on tukenut elinkeinoelämää riittävästi. Kuva: Joonas Alanne

 

Pirkkalassa noin 40 vuotta asunut Raimo Kivelä antaisi myös kotikunnalleen kympin arvosanan. Hänen mielestään kunnan elinkeinoelämää on viety eteenpäin ja kunnassa on suhtauduttu sen tukemiseen myönteisesti.

– Sanoisin, että täällä on aika hyvin liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia sekä kevyenliikenteenreittejä. Niitä myös hoidetaan hyvin.

Vuodesta 1963 asti Pirkkalassa asunut Paavo Närvänen ei ylisanoja säästele. Hän antaisi kotikunnalleen suoralta kädeltä arvosanaksi kymppiplussan.

– Olen kaikkeen tyytyväinen. Sijainti on loistava. Tästä on hyvä liikkua Tampereelle ja muualle Suomeen. Tuntemattomat voivat jutella toisilleen. Palvelut pelaavat hyvin, hän sanoo.

Jos jotain negatiivista pitää mainita, hän nostaa esille Suupantorin.

– Tori alkaa käydä pieneksi, mutta ei sitä voi oikein laajentaakaan.

 

5552636-n.jpg

Paavo Närvänen ei löydä Pirkkalasta juurikaan moitittavaa. Kuva: Joonas Alanne

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pirkkalassa testailtiin sitä, montako kilometriä yli 90 kilometrin voi henkilöautolla ajaa – Todellinen nopeusrajoitus oli kuitenkin jotain muuta28.8.2019 08.38
Pirkkalassa jaetaan taas ylijäämäruokaa – Murkinaa ei ole riittänyt kaikille: "Meidän kannaltamme täydellistä"15.8.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat