Puheenaihe

Kolmen lapsen äiti Johanna Kuvaja, 34, kävi homehelvettien takia syvällä – "Aiheutti todella isot tappiot"

Johanna Kuvajaa

Petteri Kaakinen

Joskus parhaat ideat lähtevät viattomista ideoista. Tai no, laulaja Johanna Kuvajan, 34, tapauksessa viattomuudesta voidaan vielä väitellä.

– Tapailin netin välityksellä erästä australialaista miestä. Meillä oli hyvä yhteys ja kerran hän kysyi haluaisinko, että katselen häntä suihkussa Skypen välityksellä. En ollut varma tekeeköhän oikeasti ja sanoin, että anna mennä. No hän sitten meni, Kuvaja nauraa.

– Itse tyydyin katselemaan, hän virnistää.

Nettisuhde jäi taakse, mutta tilanne jäi Kuvajan mieleen. Se palasi jälleen kun aika oli tehdä uutta biisiä. Tuloksena oli kesällä julkaistu leikkimielisen flirttaileva Shower.

– Sitä suihkupuhelua odotellessani aloin hyräilemään kertosäettä 'Woah, woah, can I see you in the shower? Tein biisin lähinnä vitsinä, mutta kun soitin demoa ystävilleni ja musiikin ammattilaisille, he pitivät siitä.

Single menestyi hyvin ja se sai radiosoittoa jopa ulkomailla. Kuvajan mukaan palaute itse kappaleesta on ollut pääosin positiivista, mutta eräs lieveilmiö siihen liittyi.

Kappaletta varten nimittäin otettiin kuvia, joissa nainen poseeraa teeman mukaisesti ikään kuin suihkussa avonainen märkä paita päällä. Kuvat olivat joillekin liikaa.

– Kun julkaisin niitä someen, menetin satoja naisseuraajia. Kaikki eivät selkeästi hyväksyneet paljasta pintaa, laulaja pohtii.

Vaikka nainen nyt leikittelikin eroottisemmalla teemalla, hän ei aio jumittua yhteen tyylilajiin.

– Seuraava biisi esimerkiksi tulee olemaan balladi. Teen mielelläni tosi erityyppistä musiikkia ihan laidasta laitaan.

Kuvajalle laulaminen on rakasta jo senkin vuoksi, että sen harrastaminen ei ole naiselle täysin itsestäänselvyys.

Ennen muusikonuraa Kuvaja teki pitkän rupeaman opettajana ja altistui pahasti homeelle.

– Homealtistus vei ääneni enkä ajatellut, että voisin tehdä tätä. Onneksi se ei kuitenkaan toteutunut.

Tänä päivänä koulu, jossa Kuvaja opetti, on purettu. Altistus ei valitettavasti kuitenkaan jäänyt koulun seinien sisälle.

– Ehdin asua talossani kymmenen vuotta, kun sieltä löydettiin massiivinen homelöytö. Muutin heti pois, sillä talo oli asuinkelvoton. Se aiheutti minulle todella isot taloudelliset tappiot. Mitään ei ollut tehtävissä sen korjaamiseksi.

– Se vei minut aika syviin vesiin ja aloin syyttämään yhteiskuntaa tilanteestani. Onneksi kuitenkin tuli musiikki, joka sai minut takaisin oikealle polulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat