Paikalliset

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu päättyy – Kokeiluun päässeistä 80 prosenttia kävi hoidossa

Johanna Erjonsalo

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu päättyy Pirkanmaalla sunnuntaina 15. syyskuuta.

Kokeilussa mukana olleet 5 000 asukasta Nokialta, Orivedeltä, Pirkkalasta, Tampereelta, Valkeakoskelta ja Vesilahdelta siirtyvät automaattisesti takaisin oman asuinkuntansa suun terveydenhuollon piiriin.

Siirtyminen ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Mikäli hoitoja on vielä kesken, ne voidaan tehdä valmiiksi samalla palveluntuottajalla vuoden 2019 loppuun mennessä Tampereen kaupungin asiakasmaksujen hinnalla.

− Valinnanvapauskokeiluun mukaan päässeistä asukkaista 80 prosenttia kävi valitsemallaan palveluntuottajalla tarkastuksessa tai hoidossa. Heistä 43 prosentilla hoito on vielä kesken, kertoo projektipäällikkö Anna Maria Heikkinen.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa palvelusetelikokeilua, jonka rahoitus päättyy syksyllä 2019. Pirkanmaalla suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu alkoi keväällä 2018. Kokeilun ensimmäisenä vuotena Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Tampereen, Valkeakosken ja Vesilahden lisäksi mukana oli myös Lempäälä. Kokeilu oli suosittu ja erityisesti Tampereelta ja Orivedeltä osallistujia olisi ollut paljon enemmän kuin kokeiluun pystyttiin ottamaan.

Myös palveluntuottajat ovat olleet kiinnostuneita kokeilusta: Pirkanmaalla kokeiluun lähti 13 palveluntuottajaa yhteensä 18 toimipisteellä.

− Saimme mukaan kokeiluun runsaasti palveluntuottajia, niin isoja kuin pieniäkin, ja kaikki olisivat olleet halukkaita jatkamaan, mikäli kokeilu olisi saanut lisäaikaa. Kokeilun asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä saamaansa hoitoon, kertoo Heikkinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat