Paikalliset

Vaahteraliigan finaali pelataan lauantaina Ratinassa! – Osallistu Tamperelaisen kilpailuun ja voita liput paikan päälle kavereidesi kanssa

Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers kohtaavat toisensa lauantaina Ratinassa

Aake Roininen

Lauantaina nähdään Tampereella todella harvinaista herkkua, kun amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan loppuottelu pelataan Ratinan stadionilla. Vastakkain ovat Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers, eli kyseessä on käytännössä viime vuoden loppuottelun uusinta.

Kerta on Vaahteraliigan historiassa ensimmäinen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton puheenjohtaja Roope Noronen sanoo, että lajin parissa työskentelevät ovat pitkään ”etsineet paikkaa ykkösluokan tapahtumalle”.

– Pitkä prosessihan tämä on ollut. Ensimmäistä kertaa Tampere tuli esiin keskusteluissa jo joskus kymmenen vuotta sitten. Siitä se on lähtenyt liikkeelle, ja nyt esimerkiksi yhteistyö kaupungin kanssa on ollut oikein erinomaista, Noronen kiittelee.

– Siitä on tosiaan kulunut hetki aikaa, kun Ratinassa on viimeksi pelattu jenkkifutista. Edellinen matsi oli vuonna 1985, joten nyt oli varmasti jo korkea aikakin palata, Noronen naurahtaa.

Tapahtuma on pyritty järjestelemään niin, että luvassa on elämyksiä muillekin kuin vain lajiväelle. Ratinaan aukeaa ennen matsia kello 12 alkaen ilmainen tapahtumapuisto, jossa on muun muassa lajiesittelyjä sekä heittoseinä.

Varsinainen ottelu alkaa Ratinassa kello 16. Jos kaikki menee oletetulla aikataululla, Vaahteraliigan voittajaa juhlitaan kello 18–18.30 välisenä aikana.

– Olemme halunneet, että lajiin voi tulla tutustumaan matalalla kynnyksellä, sanoo liiton toiminnanjohtaja Jari Salonen.

Tamperelaista väriä on luvassa myös kolikonheitossa. Sen tulee suorittamaan kaupungin kovimpiin lukeutuva urheilukasvo, Raimo Helminen.

– Me olemme halunneet alusta lähtien, että tapahtumassa on vahva tamperelainen väri. Raipe sopii siihen näkökulmaan tietenkin erinomaisesti, Noronen naurahtaa.

Raipe liittyy vahvasti myös siihen matsiin, joka Ratinassa pelattiin vuonna 1985.

– Siinä kohtasivat toisensa Ilveksen ja Tapparan A-juniorit. Raipe oli kentällä menossa mukana.

Myös toisen tamperelaisen puuhamiehen Noronen mainitsee. Hänenkään nimensä ei yllätä.

Perttu Pesä. Hän on tehnyt kyllä kovan päivätyön kaupungin puolesta että tämä on mahdollista.

Mestaruus ratkeaa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan finaaliottelu pelataan Tampereen Ratinassa lauantaina 14. syyskuuta.

Vastakkain ottelussa ovat Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers.

Vaahteraliigan finaaliottelu pelataan ensimmäistä kertaa historiassa pääkaupunkiseudun ulkopuolella

Kaupunkilehti Tamperelainen arpoo kahteen finaaliaiheiseen kysymykseen vastanneiden kesken kolme neljän lipun lippupakettia finaaliin.

Vastausaika päättyy torstaina 12. syyskuuta kello 15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat