Paikalliset

Tampereella valmistuu avaimeton kerrostalo, ovet auki muun muassa mobiilisovelluksella – "Voit laittaa viestin tai soittaa kaverin kännykkään alaovelta..."

As Oy Tampereen Tuohi

Tampereen Härmälään rakentuu parhaillaan täysin uudenlainen, kokonaan avaimeton kerrostalo.

Kyseessä on Lehto Asunnot Oy:n rakentama Deco-puukerrostalo, jonka lukitus on kokonaan hoidettu kotimaisen Rollock Oy:n älylukitusjärjestelmällä. Kyseinen lukitusjärjestelmä mahdollistaa avaimettoman asumisen ja liikkumisen koko kerrostalokiinteistön alueella.

Lehto Group Oyj:n Asunnot-palvelualue ja Rollock Oy ovat tehneet tänä vuonna mittavan sopimuksen uusiin kerrostalokohteisiin tulevista älylukitusratkaisuista.

– Seuraamme Lehdolla aktiivisesti asumisen trendejä ja etsimme jatkuvasti asuntorakentamisen puolella uusia asiakkaan lisäarvoa parantavia ratkaisuja, toteaa Härmälän kohteen hankepäällikkö Hannu Tuohi.

Rollockin älylukitus on tulossa useisiin yhtiön kerrostalokohteisiin, joista As Oy Tampereen Tuohi on nyt ensimmäinen. Sen arvioitu valmistuminen on joulukuussa.

Rollock-älylukituksella tullaan kattamaan koko kerrostalokohteen tarpeet: se on käytössä niin alaovissa, julkisissa tiloissa kuin asuntojenkin ovissa.

– Uskomme vahvasti, että kaikkien asuntojen ovet tulevat digitalisoitumaan tulevaisuudessa, toteaa Rollockin myyntijohtaja Mikko Mustonen.

Älylukko mahdollistaa etähallinnan, jolloin lukitus poistaa kokonaan esimerkiksi ovipuhelimet.

– Voit laittaa viestin tai soittaa kaverin kännykkään alaovelta, jolloin hän voi painaa sovelluksen nappia ja avata oven, kertoo Mustonen.

Oven avaaminen avaimettomassa kerrostalossa onnistuu käytännössä mobiilisovelluksen, kulkutunnisteen eli “tagin” tai avaimeksi koodatun NFC-ominaisuuden omaavan kortin avulla.

Kaikki avainhallinta tapahtuu pilvipalvelun avulla.

– Näemme, että Rollockin tuotteen ydinhyöty, liikkumisen helppous, on tärkeä myös meidän kohteiden asukkaille. Rollockin avaimeton sisäänkäynti paitsi helpottaa liikkumista talossa, niin myös mahdollistaa etäavaamisen sekä toimii hyvänä alustana monille nykyisille ja uusille lisäpalveluille, kuten vaikkapa saunan varausjärjestelmälle. On mielenkiintoista nähdä, millaista palautetta As Oy Tampereen Tuohen asukkaat Rollockista antavat, Tuohi sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pispalaan kohoaa kymmenen yksiön luhtitalo – Lupaa minimalistista ja tehokasta rakentamista5.9.2019 06.30
Peruskivi muurattu – Tampereen Kannen areenalle 3 toivetta6.9.2019 18.00
Kelpaisiko kelluva kesämökki? – "Tällaista rakentamista haluamme edistää"11.8.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat