Paikalliset

Tamperelainen Netflixin kanssa ison sopimuksen tehnyt tehostefirma sai palkinnon Suomen viemisestä maailmankartalle

Troll VFX:n toimitusjohtaja Antti Kulmala.

Mirella Mellonmaa

Tamperelainen VFX-tuotantotalo Troll Visual Effects palkittiin Suomi maailmakartalle -tunnustuksella Red Carpet -elokuvafestivaaleilla.

Red Carpet -elokuvafestivaali jakoi Hyvinkäällä kolmannen kerran tunnustuksia kotimaiselle elokuva-alalle.

Tänä vuonna tuomaristo jakoi gaalassa tunnustuksen aivan uudessa sarjassa: Suomi maailmakartalle.

Tunnustuksien saajat valinneen tuomariston jäseninä olivat tuottajat Miia Haavisto ja Markus Selin, muusikko Anna Puu sekä ohjaaja Timo Vuorensola. Tuomariston puheenjohtajana toimi tuottaja Aleksi Hyvärinen.

– Suomi tunnetaan maailmalla etenkin digitaaliteknologian kärkimaana niin tietotekniikan kuin pelialan myötä. Onkin luontevaa, että myös elokuva-alalle rantautunut tekniikan ja luovuuden yhdistäminen erikoistehoste-osaamisen myötä löytää tiensä pienestä pohjoisesta kolkasta maailmalle. Tämä vuoden Suomi maailmankartalle -palkinnon nappaa useiden kansainvälisten elokuva- ja TV-tuotantojen tehosteita Tampereelta käsin luotsannut, muun muassa Netflixin kanssa tuotantosopimuksen allekirjoittanut Troll Visual Effects, perustelee tuomaristo.

– Olemme Trollissa tehneet määrätietoisesti töitä kansainvälistymisen eteen lähes sen ensi metreiltä saakka. Onnistumisia on myös tullut, mutta kovaa työtä se on vaatinut emmekä pidä niitä itsestäänselvyytenä. On erittäin hienoa huomata, että työmme sillä saralla on huomattu. Tulemme tulevaisuudessakin jatkamaan samaan suuntaan ja toivottavasti voimme osaltamme tuoda kansainvälisiä projekteja Suomeen ja luoda tänne vahvempaa VFX-alaa. Olemme erittäin kiitollisia tästä huomionosoituksesta ja sillä on suuri merkitys Trollille, iloitsee Troll VFX:n toimitusjohtaja Antti Kulmala.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tamperelaiselle tuotantotalolle sopimus Netflixin kanssa31.5.2019 08.49
Uusi Tuntematon tuli isommaksi ja näyttävämmäksi Finlaysonilla – Vertaa näitä kuvia!18.11.2017 10.00
Tuotantokannustimet houkuttelevat tv- ja elokuvatuotantoja Tampereelle  – Film Tampere: Panostus palautuu noin kymmenkertaisena20.5.2019 09.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat