Paikalliset

Sari Tanus haluaa palauttaa keliakiakorvauksen: Gluteeniton ruokavalio tulisi rinnastaa lääkkeisiin

Kansanedustaja, Keliakialiiton puheenjohtaja Sari Tanus (kd.) on tehnyt lakialoitteen keliakiakorvauksen palauttamiseksi. Keliakia on Suomessa diagnosoitu 38 500 ihmiselle, mutta valtaosa ei Tanuksen mukaan tiedä sairastavansa sitä. Arviolta jopa 70 000 saattaa sairastaa keliakiaa tietämättään.

Aiemmin keliakiasta maksettiin korvausta, joka lakkautettiin viime hallituskauden aikana osana säästötoimenpiteitä. Tanus haluaa, että korvaus palautetaan takaisin. Keliakiakorvaus olisi suuruudeltaan 31 euroa kuukaudessa ja sitä voitaisiin maksaa samanaikaisesti vammaistuen tai hoitotuen kanssa.

Tanus vaatii lakialoitteessaan, että keliakiakorvaus palautetaan 16 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on keliakia tai ihokeliakia.

– Keliaakikon lääkkeenä toimii gluteeniton ruokavalio, minkä vuoksi se tulee rinnastaa lääkärin määräämään lääkehoitoon ja keliaakikoiden ruokavaliosta tulevat lisäkustannukset tulee rinnastaa muiden vaikeiden ja pitkäaikaisten sairauksien lääkekorvauksiin, kirjoittaa Tanus tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat